Pe urmele lui Enescu, cu bicicleta sau la pas, în cadrul programului „București Creativ”

Pe urmele lui Enescu, fie cu bicicleta, fie pe jos – acesta este proiectul Asociației Cultour în programul „București Creativ' din cadrul ediției 2017 a Festivalului „George Enescu'.

Pe urmele lui Enescu

Orașul lui George Enescu: București Creativ


În perioada 2-24 septembrie, Bucureștiul redevine orașul lui George Enescu. Asociatia Cultour organizează o serie de tururi ghidate pe urmele lui Enescu. Fie cu bicicleta, fie pe jos, participanții vor trece prin locurile care au însemnat ceva special pentru marele nostru compozitor. Publicul va afla informații inedited atât despre cariera muzicală, cât și despre viața personală a compozitorului.

Vor fi, de asemenea, trecute în revistă și celelalte proiecte înscrise în programul „București Creativ', desfășurat sub egida Festivalului „George Enescu'.

Asociatia Cultour organizează o serie de plimbări urbane pe urmele marelui muzician și compozitor George Enescu. Traseele sunt atât pietonale, cât și pe biciletă și fac parte din seria de evenimente București Creativ din cadrul ediției 2017 a Festivalului Enescu. Printre acestea se numără:

  • Orchestra de Sticlă – instalație interactivă, creată de artista Iulia Năstase. Aceasta este o orchestră alcătuită din 30 de instrumente din sticlă, în mărime naturală, pe care vizitatorii o pot dirija cu ajutorul unei instalații multimedia.
  • Expoziția digitală Enescu 360, la Muzeul Național George Enescu. Aceasta permite vizitatorilor să vadă muzeele din țară dedicate lui George Enescu, cu ajutorul realității virtuale.

În cadrul fiecărui tur este inclusă și o vizită gratuită la Muzeul George Enescu.

Pe urmele lui Enescu, cu bicicleta sau pe jos

Atât tururile pietonale, cât și cele cu bicicleta sunt gratuite. Tururile cu bicicleta se fac în baza înscrierii și în limita locurilor disponibile.

Tururilor se vor desfășura pe datele de 2-3 septembrie, 9-10 septembrie, 16-17 septembrie, 23-24 septembrie (în fiecare zi de week-end).

• Tururile pietonale: sâmbăta și duminica, între orele 11.00 și 14.00; Punct de pornire: din fața Ateneului Român.
• Tururile pietonale: sâmbăta și duminica, între orele 16.00 – 19.00. Punct de pornire: din fața Muzeul Național George Enescu.
Pentru tururile pietonale nu este necesară rezervarea prealabilă, însă publicul poate anunța participarea printr-un mesaj.

• Tururile cu bicicleta: sâmbăta și duminica, între orele 16:00-19:00 (înregistrarea participanților începe la 15.30). Punct de pornire: la Căsuța Raiffeisen, din Piața George Enescu.
Pentru tururile cu bicicleta participarea se face în baza unei rezervări prealabile la acest link.

Proiectul este organizat de Asociatia Cultour, in parteneriat cu Raiffeisen Bank si I’velo, sub egida Bucurestiul Creativ, din cadrul Festivalului George Enescu.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina asociației Facebook Asociatia Cultour sau pe site-ul Asociației.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Muzica, filme, carte