Pe 6 decembrie rostește rugăciunea către Sfântul Nicolae! Aduce pace și liniște în suflet, te ferește de necazuri

Pe data de 6 decembrie îl sărbătorim pe Sfântul Nicolae. Această zi este foarte importantă pentru credincioși și este marcată cu cruce roșie în Calendarul Creștin Ortodox.

Sfântul Ierarh Nicolae este cel mai cunoscut și iubit sfânt al Bisericii Ortodoxe. De-a lungul timpului, s-au păstrăt o mulțime de tradiții și obiceiuri care se respectă în această zi. Una dintre cele mai cunoscute datini este aceea că în această zi este aceea că cei mici primesc cadouri în ghetuțele curate. De asemenea, în această zi credincioșii se duc la biserică să se roage.

Pe 6 decembrie, este bine să rostești cu credință Rugăciunea către Sfântul Nicolae, pentru că aduce pace și liniște în suflet, te ferește de necazuri și aduce sănătate familiei.

Iată care este rugăciunea către Sfântul Ierarh Nicolae, potrivit doxologia.ro.

Rugăciunea către Sfântul Nicolae

O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta. Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică.

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Tradiții, obiceiuri și superstiții care se respectă de Sfântul Andrei! Ce trebuie să faci în această zi ca să ai noroc în anul nou

Lăsatul Secului pentru Postul Crăciunului 2017. Tradiții și obiceiuri

Cum îți dai seama că ai cununiile legate?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate