Pe 17 decembrie este pomenit Sfântul Prooroc Daniel

sfantul-prooroc-daniel

Sfântul Prooroc Daniel a venit pe lume undeva aproape de Ierusalim. La o vârstă foarte fragedă aflăm conform calendar-ortodox.ro, a fost luat în robie în Iudeea şi apoi dus în ţara haldeilor, în sudul Babilonului. Acolo, Sfântul Daniel a proorocit timp de 70 de ani.

Numele său în evreieşte semnifică „judecătorul meu este Dumnezeu'.

Citeşte şi Marele Făcător de Minuni, Sfântul Ierarh Spiridon

Sfântul Prooroc Daniel

Se spune despre acesta că este unul dintre cei mai mari profeţi ai poporului Israel şi că ar fi trăit cu 460 de ani înainte de întruparea lui Iisus. Proorocul Daniel era un om înţelept, iar gurile rele spuneau că este eunuc. Obişnuia să ţină post şi era foarte slab la chip. Părinţii săi erau evrei de sorginte regească.

Robia Proorocului Daniel

  • Conform oradereligie.wordpress.com, Sfântul Prooroc Daniel a fost luat în robie, pe când avea aproape 16 ani, în anul 606 î.H. Cel care l-a luat ca rob a fost regele Nabucodonosor, care a decis să-l ducă în Babilon. Acolo Daniel, împreună cu alţi evrei exilaţi, printre care se aflau Anania, Misael şi Azaria, au studiat limba caldeilor şi tainele astrologiei. Cei trei evrei sunt pomeniţi de către creştinii ortodocşi tot pe 17 decembrie.
  • Proorocul Daniel, împreună cu cei trei nu s-au supus religiei babiloniene care credea în existenţa mai multor idoli, ci s-au declarat apărătorii monoteismului. Pentru că au refuzat să se hrănească din mâncarea închinată idolilor, aceştia au fost aruncaţi în foc, însă Domnul i-a salvat. După aceea, Proorocul Daniel a fost  aruncat în groapa cu lei, dar nici acolo nu a păţit nimic.
  • Conform crestinorthodox.ro, cei patru ar fi murit în timpul împăratului Atic, iar la Invierea lui Iisus, ar fi înviat şi ei aratându-se multor oameni.

Acatistul Sfântului Prooroc Daniel

Citeşte şi Rugăciune către Sfântul Ioan Gură de Aur, apărătorul celor necăjiţi

Sursa foto: libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate