Pe 15 decembrie îl sărbătorim pe Sfântul Elefterie. Ce trebuie să faci în această zi?

În fiecare an, pe data de 15 decembrie, credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Elefterie.

Cine a fost Sfântul Elefterie?

Sfântul Elefterie s-a născut în cetatea Romei și pentru că de mic a rămas orfan de tată, acesta a fost crescut doar de mama sa, Antia. Aceasta i-a insuflat dragostea pentru credință, ea învățând tainele bisericești de la Sfântul Apostol Pavel. Pe măsură ce a crescut, Sfântul Elefterie a învățat și mai multe lucruri despre credință de la episcopul Anichit, care la 15 ani l-a hirotonit diacon, la 18 ani preot, iar la 20 de ani l-a făcut episcop al Iliricului.

Pentru că dorea să îi învețe și pe ceilalți cuvântul lui Dumnezeu, Sfântul Elefterie a atras atenția împăratului Adrian, care a trimis soldații după el. Sfântul Elefterie a fost aspru pedepsit pentru credința sa și a îndurat chinuri greu de imaginat. A fost legat de un car tras de cai sălbatici, însă îngerii l-au dezlegat. Sfântul Elefterie a trăit o bună perioadă de timp în munți, alături de animalele sălbatice, el reușind să le îmblânzească. Împăratul Adrian și-a trimis din nou trupele după Sfântul Elefterie, însă acesta a reușit să îi convingă pe cei mai mulți dintre soldați să creadă în Dumnezeu și i-a botezat. Cu toate acestea, o parte dintre ei s-au opus credinței și l-au dus pe Sfântul Elefterie în fața împăratului, după care l-au omorât.

În timp ce își plângea fiul mort, mama Sfântului Elefterie a fost omorâtă.

Tradiția spune că Sfântul Elefterie este cel care le protejează pe femei și le ajută să nască mai ușor, motiv pentru care în această zi ar trebui să se țină post și să îi fie închinate mai multe rugăciuni.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Părintele Calistrat, declarație incredibilă. Care sunt motivele pentru care copiii nu cresc în morala creștină?

Motivul pentru care expresia „a trecut în nefiinţă' este greșită. Preoții au oferit explicația

Cum îți dai seama că ai cununiile legate?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate