Paula Herlo: ”Îmi place să îi ascult pe oamenii din jurul meu, îmi pasă de suferința lor și duc până la capăt tot ce îmi propun să fac”

paula hero

Și-a început studiile universitare în domeniul ingineriei textile, dar o dată intrată în PRO TV, vocația jurnalismului social a deturnat-o pentu totdeauna. Tânăra arădeancă avea planuri de 'a croi' legi mai bune pentru români, inițiind campanii sociale care aveau să schimbe în bine sistemul medical din România.

Am vorbit despre cei care o inspiră, cei mai mulți fiind oameni obișnuiți cu povești neobișnuite, mentori mai mult sau mai puțin celebri, dar și despre mentoratul pe care îl face ea însăși printre tineri studenți. Despre suferința copiilor și familiilor care trec prin încercări greu de imaginat, dar care nu au speriat-o în decizia de a vea propriii ei copii, de dragul cărora a schimbat mult din stilul de viață. Copiii ei, Ania și Vladimir, de aproape 5 și 2 ani, o însoțesc în platourile de filmare sau chiar în deplasări prin țară. În plan personal, Paula face echipă bună și acasă cu Cristian Leonte, prezentator PRO TV, cu care a lucrat multă vreme. Cuplul, foarte discret de altfel în viața publică, beneficiază de ajutorul celor două bunici care vin cu schimbul să îi ajute în creșterea copiilor.

E uimitor că într-un domeniu atât de mobil și de schimbător precum jurnalismul, Paula Herlo este loială de aproape 20 de ani postului PRO TV, locul unde și-a început activitatea, a crescut, a evoluat ca profesionist, și unde a avut cele mai mari satisfacții.

Primele provocari au venit odată cu prima campanie coordonată și realizată de echipa cu care lucra la Știrile PRO TV – Tu  știi ce mai face copilul tău?', laureată cu Premiul Emmy, în 2008, la New York. Tot în 2008 a realizat o altă campanie  – Există viață dupa moarte', prin care a schimbat percepția românilor despre felul în care pot salva vieți, prin donarea organelor prelevate de la pacienți aflați în moarte clinică. După atâția ani, aceasta a rămas campania cea mai aproape de sufletul Paulei, prin complexitatea și dificultatea ei. Un an mai târziu, în 2009, dădea startul unei noi campanii Avem viață în sange', prin care cerea înființarea Registrului Donatorilor Onorifici de Celule Stem pentru bolnavii de leucemie care nu aveau un donator în familie. Pentru acest demers, a fost premiată de Scoala Europeana de Oncologie.

În 2009, cele două campanii, Tu știi ce mai face copilul tău?' și Există viață după moarte', au fost laureate ale premiilor NAB, cea mai puternică asociație a mass-media americane. În 2010 a coordonat și a realizat, alături de Rareș Năstase, campania România, să fii sănătoasă!', prin care găsea explicații și soluții la dezastrul din sistemul sanitar românesc.

În 2011 a adus modificarea Legii Adopțiilor în urma campaniei Vreau și eu părinții mei', după ce a demonstrat că, din cauza legii, 40000 de copii abandonați erau prizonieri în sistemul de așa-zisă protecție socială.

A urmat în 2013 campania 'Tu știi ce mai fac părinții tăi?', care investiga condiția tragică a bătrânilor nimănui, cei marginalizați și uitați de toți.

Este unul dintre inițiatorii proiectului 'Bursa de fericire', platforma online prin care se strang fonduri pentru dotarea spitalelor din Romania, prin programe care asigură transparența banilor investiți de donatori și un profit ce se măsoară în vieți salvate.

Pe lângă aceste campanii premiate, în fiecare săptămână, alături de colegii  ei spune România, te iubesc!' într-o emisiune de investigatii si reportaje marca Știrile PRO TV.

Pentru constanța și tenacitatea cu care se implică în semnalarea problemelor din sistemul sanitar românesc și în schimbarea atitudinilor legate de felul în care ne pasă de calitatea vieții noastre, revista Avantaje i-a decernat Paulei Herlo trofeul Femeia anului 2014 pentru excelenţă în jurnalism social, urmând ca la ediția a XIX-a a galei din acest an ea să prezinte probono gala ce premiază femeile care transformă obișnuitul în remarcabil.

A consemnat Daniela Palade Teodorescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete