Patru tipuri utile de raportare corporativă pentru companiile din România

Companiile ce activează în România în diverse domenii, fie cu capital privat, fie cu capital de stat, trebuie să beneficieze de cele mai noi tendințe în lumea business-ului, care să le ofere maximizarea șanselor de succes. O astfel de tendință ce și-a dovedit valoarea pe piețele puternice din țările dezvoltate este raportarea corporativă, un demers foarte complex, ce acoperă o multitudine de situații și probleme și care permite conformitatea legislativă și realizarea unor legături strânse între conducere, acționari și societatea civilă. 

În cadrul raportării corporative, cea mai cunoscută parte este cea dedicată analizei financiare ca parte a întocmirii rapoartelor de audit financiar, care reușește să evidențieze cu precizie factorii de risc ce pot pune în pericol activitatea diverselor companii. Pentru obținerea unei raportări corporative financiare corecte și complete, se poate apela la Mazars, o firmă de consultanță în afaceri cu experiență vastă în domeniu și cu angajați specializați în fiecare serviciu în parte.

Iată care sunt cele patru tipuri utile de raportare corporativă pentru companiile din România

În ultimii ani domeniul raportării corporative s-a extins și în afara componentei financiare, reușind să ofere o imagine clară și utilă numeroaselor părți interesate, în legătură cu câteva domenii esențiale pentru buna funcționare a afacerii. Experții consultanți în afaceri pot oferi în acest sens patru tipuri de servicii utile, ce ajută în luarea deciziilor de management, indiferent de domeniul de activitate, de forma de proprietate sau de dimensiunile afacerilor.

  • Un tip util de raport corporativ este cel realizat anual, ce prezintă aspecte integrate non-financiare. Aceste tipuri de rapoarte nu sunt obligatorii, legea neprevăzând o astfel de abordare. În schimb, rapoartele nefinanciare pot oferi o multitudine de informații care să furnizeze o imagine pozitivă brandului, să influențeze atitudinea publicului față de acesta și să permită o dezvoltare organică a afacerii.
  • În cadrul raportării corporative există și partea care se ocupă cu identificarea și prezentarea clară și concisă a riscurilor cu privire la guvernanța corporativă. Aceste raportări sunt personalizate în funcție de specificul companiei și nu având în vedere niște sfaturi generale, care, de cele mai multe ori, nu se mulează pe situația existentă. Prin identificarea acestor riscuri, factorii de decizie își pot modifica tipul de guvernanță și reușesc să implementeze elemente moderne, care să ajute la dezvoltarea sănătoasă a companiei.
  • Întocmirea unor rapoarte destinate echipei de management, consiliului de administrației și altor părți interesate este o activitate destul de complicată, având în vedere complexitatea lumii business-ului. Un consultant în afaceri specializat va ști ce informații non-financiare trebuie să colecteze și cum să compare datele pentru a realiza rapoarte ce reușesc să transmită, chiar și către persoane lipsite de experiență în domeniul economiei, un mesaj clar și concis.
  • Identificarea în mod corect a indicatorilor de performanță este un element esențial pentru realizarea unei guvernanțe corporative eficiente. În foarte multe cazuri, un astfel de demers este greu de realizat, mai ales de către persoane din cadrul companiilor, care ar putea fi subiective. Firmele de consultanță în afaceri pot obține aceste informații într-un mod extrem de obiectiv, generând rapoarte care să fie folosite în interiorul companiilor pentru atingerea performanțelor maxime. 

În concluzie, realizarea unor raportări corporative, financiare și non-financiare în mod competent și prin apelarea la specialiști experimentați reprezintă o modalitate foarte utilă de a maximiza șansele de succes economic.

Surse foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial