Pastele italiene De Cecco
Exista o multime de lucruri care trebuie stiute atunci cand vine vorba de gatit paste. Arta de a gati paste porneste de la selectia de paste si cere atentie si grija.
Cand prepari pastele alege o oala suficient de mare pentru toata cantitatea de apa necesara, adica 1 litru de apa pentru fiecare 100 de grame de paste fainoase.
Fii atenta la sare, trebuie sa fie sare de bucatarie si proportional cu cantitatea de apa: 10 g de sare pentru fiecare litru de apa. Cand apa incepe sa fiarba, se adauga sare, un strop de ulei de masline si apoi se pun pastele. Verifica pe ambalaj timpul de gatire ideal in functie de tipul de paste. Urmati instructiunile exacte si nu puteti da gres.
Pastele dvs. sunt gata atunci cand sunt al dente. Exista un mod foarte simplu de a verifica acest lucru: Rupe pasta cu o furculita, daca vedeti un cerc alb in interior (animella) sunt gata… daca au un punct in formare atunci au nevoie de cateva minute in plus. Atunci cand aceasta are o culoare uniforma, sunt gata pentru a le scurge apa.
Un ultimul sfat de la producatorul De Cecco: adaugati un pahar de apa rece in oala, acesta opreste fierberea. In functie de retete, ati putea avea nevoie sa pastrati putin din apa in care au fiert pastele pentru a dilua anumite sosuri, in special cele de branza sau cele pe baza de smantana.