Paste, cultură și relaxare în pitorescul oraș Foggia

Paste, cultură și relaxare în pitorescul oraș Foggia

Foggia este unul dintre cele mai interesante orașe din regiunea Puglia, având o poziție ideală în inima fertilei câmpii Tavoliere, motiv pentru care poartă supranumele de „grânarul Italiei'. Iubitorii de paste, brânzeturi și vin, dar și turiștii dornici de experiențe culturale nu ar trebui să rateze o escapadă în Foggia …

Puglia, pitoreasca regiune din sudul Italiei a devenit o destinație tot mai căutată de turiștii români, fiind locul ideal pe care să-l descoperi în acest sezon estival mai ales dacă vrei să îmbini relaxarea la soare, cu vizitele în împrejurimi. AeroVacanțe a lansat ofertele Early Booking la vacanțele complete în Puglia ce beneficiază acum de tarife accesibile de la 418 euro/persoană! Pachetele turistice includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Bari-București, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport și asistență turistică.

Ținutul pastelor

Marcat de trecutul tumultuos peste care și-au pus amprenta grecii, romanii și francezii, Foggia aproape a fost distrus în urma unui puternic cutremur din 1731, însă orașul și-a revenit destul de rapid, iar astăzi reprezintă unul dintre cele mai însemnate și bogate locuri din regiunea Puglia.  

Dacă ești gurmand, Foggia te întâmpină cu numeroase trattorii, unde poți servi cele mai diverse tipuri de paste, dintre care celebrele orecchiette, stacchiodde, troccoli, cavatelli sau gruessi scăldate în sosuri de brânză sau roșii și servite alături de vinuri Manduria și Gioia di Colle

Monumente din Foggia

În schimb, dacă vrei să faci o călătorie în timp și să descoperi cultura locului te poți pierde cu orele pe străzile labirintice ale orașului. Începe cu Piața Francesco de Sanctis ce este dominată de impunătoarea Catedrală Foggia, construită în 1100 și recondiționată după cutremurul din 1731. Bijuterie a stilului baroc, bazilica este bogată în ornamente atât pe fațadă, cât și în interiorul grandios, fiind unul dintre simbolurile arhitecturale ale regiunii Puglia.

Unul dintre locurile cele mai cosmopolite pe care nu le poți rata în Foggia este Piazza Umberto Giordano, înconjurată de numeroase buticuri, terase și pizzerii unde poți lua cu adevărat pulsul orașului. 

Dacă vrei să calci pe urmele popoarelor care și-au pus cel mai mult amprenta pe stilul orașului, atunci nu poți rata o vizită la Palatul Dogana, o structură grandioasă din marmură ridicată în secolul al-XV-lea, care găzduiește astăzi Muzeul de Artă modernă și contemporană. Turul cultural poate continuă cu Muzeul Teritoriului, unde sunt expuse colecții vaste de obiecte ceramice, monede, obiecte de lucru, armuri și arme ce vorbesc despre istoria fulminantă a orașului. 

Pentru promenade relaxante nu rata în Foggia, Villa Comunale cu Parcul Karol Wojtyla, luxuriantele grădini de palmieri și plante mediteraneene aflate în capătul Pieței Camilo Benso Conte și găzduiesc numeroase coloane din marmură, statuete, sculpturi și fântâni arteziene. 

Escapada în Foggia se poate încheia excelent cu o excursie în Parcul Național Gargano, una dintre bijuteriile naturale din Puglia, aflat la circa 40 de minute distanță de oraș, unde poți face drumeții în pădurile de conifere sau să te retragi pe încântătoarea plajă Cala di Porto Greco. 

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta