4 portii
Timp de gatit: 20 min.
463 calorii, 10 g grasimi per portie
Ingrediente:
- 400 g paste penne
- 500 g rosii cirese, taiate in doua
- 1 lingurita zahar
- 1 lingura otet balsamic
- 4 linguri frunze busuioc, rupte
- 2 linguri sos pesto, proaspat preparat
- 50 g parmezan, razuit
Mod de preparare:
Scurge pastele de apa si amesteca cu rosiile rumenite si cu sucul pe care l-au lasat. Adauga busuiocul si sosul pesto. La sfarsit, presara parmezanul razuit fasii si serveste fierbinte. Acest preparat poate fi folosit si ca garnitura la o friptura de porc sau de pui.
Pont 1: Daca sunt rumenite la cuptor, rosiile isi intensifica gustul. Zaharul si otetul balsamic atenueaza aciditatea lor naturala.
Pont 2: Le poti servi ca atare, la o cina dietetica, sau cu garnitura de salata verde si paine crocanta, daca doresti o cina mai consistenta.
Pofta buna!