Părinții care și-au dus copiii într-o vacanță de un an, ca să vadă lumea înainte ca micuții să orbească definitiv

Doi canadieni au fost șocați când medicul i-a anunțat că trei dintre cei patru copii ai lor o să orbească definitiv peste ceva vreme. Și-au luat micuții și au plecat într-o vacanță prelungită, ca să vadă „totul' înainte de a rămâne fără darul vederii.

Edith Lemay și Sebastien Pelletier sunt cei doi părinți care trec printr-o dramă, dar au preferat să vadă partea plină a paharului. Când fiica lor avea doar trei ani, ea se confrunta cu probleme de vedere. Ulterior, ei au aflat că fata suferea de retinopatie pigmentară, o distrofie genetică a retinei care în timp duce la pierderea vederii. Temerile lor s-au adeverit, fiindcă în 2019 alți doi copii ai familiei, Colin (7 ani) și Laurent (5 ani), au primit același diagnostic, scrie protv.ro, conform CNN.

„Micuțul meu m-a întrebat: Mami, ce înseamnă să fii orb? O să conduc o mașină? Are cinci ani. Dar încet, el înțelege ce se întâmplă. A fost o conversație normală pentru el. Dar pentru mine a fost sfâșietor', a spus mama copiilor.

Afecțiunea copiilor nu are leac, așa că micuții vor orbi definitiv peste ceva vreme.

„Nu știm cât de repede va avansa, dar ne așteptăm ca ei să devină complet orbi până la vârsta maturității', a spus Edith Lemay pentru CNN.

Astfel, cei doi părinți și-au dorit ca micuții să profite din plin că încă mai au darul vederii, așa că au plecat într-o vacanță inedită în jurul lumii. „M-am gândit: Nu o să-i arăt un elefant într-o carte, o voi duce să vadă un elefant adevărat. Și o să-i umplu memoria vizuală cu cele mai frumoase imagini', a declarat mama copiilor.

În martie 2022 au plecat din Montreal, iar până azi au călătorit în Namibia, Zambia și Tanzania, au petrecut o lună în Turcia, pentru ca mai apoi să ajungă în Mongolia și Indonezia.

„Încercăm să-i facem să vadă lucruri pe care nu le-ar fi văzut acasă și să aibă cele mai frumoase experiențe', spune tatăl copiilor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri