Paradisul fructelor

Fără categorie

Vara este anotimpul cel mai potrivit ca sa profiti de abundenta fructelor proaspete si pline de vitamine.

Primele fructe autohtone de vara sunt zemoase si foarte fragede. Sezonul lor este limitat la o perioada scurta de timp, de aceea consumati-le proaspete, ca atare, sau in combinatie cu inghetata, iaurt, branza de vaci…

Acum, si la noi magazinele abunda in oferte de bauturi racoritoare acidulate sau neacidulate, pe baza de fructe – sucuri de fructe naturale, nectar, amestecuri de sucuri de fructe.

Fie ca le cumparati din magazine gata preparate, fie ca le pregatiti acasa, nu ratati ocazia de a profita de anotimpul fructelor proaspete.

FructeCum le alegemCongelareDecongelareContinut nutritiv
VisineAlegeti fructe proaspete, intregi, de culoare visiniu-inchis.Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie, intr-un singur strat, si congelati-le neacoperite. Dupa ce s-au solidificat, le puteti pune in pungi de plastic.Daca doriti sa le congelati pentru prajituri, scoateti-le samburii si congelati-le in cutii de plastic.Decongelati-le treptat; pe cele congelate cu samburi le puteti folosi la salate de fructe, compoturi sau le puteti consuma ca atare; pe cele fara samburi le puteti adauga la checuri, prajituri, sufleuri etc.Vitamina C, fibre solubile.
ZmeuraAlegeti-le pe cele bine coapte, intregi, cu aspect brumat.Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie, intr-un singur strat, si congelati-le neacoperite; dupa solidificare, le puteti pune in pungi de plastic.Decongelati-le, treptat, in frigider.Vitaminele A, C, fibre solubile.
MureAlegeti-le pe cele intregi si brumate; evitati-le pe cele umede si mucegaite.Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie, intr-un singur strat, si congelati-le neacoperite; dupa solidificare, le puteti pune in pungi de plastic.Decongelati-le, treptat, in frigider.Vitamina C, fibre solubile, potasiu.
PruneAlegeti-le pe cele proaspat culese, tari, coapte, nezbarcite.Taiati-le in doua, scoateti-le samburii si puneti-le in cutii de plastic, in sirop rece (450 g zahar, 1 litru apa si 1 lingura suc de lamaie).Nu deschideti cutiile inainte de decongelare. Decongelati-le, treptat, in frigider.Vitamina C, fibre, potasiu.

Text: Constanta Penverne.

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din