Papanași cu dulceață. Secretul care-i face pufoși

papanași cu dulceață

Papanași cu dulceață. Papanaşii cu smântână şi dulceaţă sunt un desert savuros, apreciat de mulți români.

O bucătăreasă din Bucovina a făcut publică reţeta tradiţională a papanaşilor cu brânză, smântână şi dulceaţă. O rețetă prin care ies pufoși și delicioși.

Ingrediente papanași cu dulceață:

  • 500 grame brânză grasă de vaci
  • 100 grame zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă rasă de bicarbonat
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 200 gr făină (plus 1-2 linguri)
  • 300 grame smântână
  • 200 grame dulceaţă
  • 100 grame zahăr pudră (preferabil vanilat)
  • 500-700 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare papanași cu dulceață:

Făina se cerne bine, apoi brânza de vaci se amestecă cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat și bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. Vezi AICI cum se pregatesc papanasii cu dulceata si ce trebuie sa faci ca sa iasa pufosi. 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare