Papa Francisc, despre avort: “Este ca și cum ai apela la un asasin plătit”

Papa Francisc, despre avort

Cunoscut ca fiind mult mai reformator decât predecesorii săi, Papa Francisc nu are, totuși, o părere bună despre avort. Într-o intervenție recentă, acesta a condamnat femeile care recurg la întreruperea sarcinii, care, în opinia Sanctității Sale, o fac doar din egoism, “pentru a eradica o problemă”.

Avortul nu este altceva decât eliminarea cuiva. Este corect să apelezi la un asasin pentru a-ți rezolva problema? Cum ar putea un act prin care iei o viață inocentă să fie terapeutic, civil sau pur și simplu uman?“, se întreabă, retoric, Suveranul Pontif, în încercarea de a-și justifica convingerea referitoare la această problemă.

Papa Francisc, despre avortul terapeutic: “Un copil bolnav este un dar de la Dumnezeu care te salvează de egocentrism

Papa este chiar și împotriva avortului terapeutic. Referitor la acest aspect, Suveranul Pontif a criticat decizia mamelor de a renunța la un copil despre care se știe cu certitudine că se va naște cu deficiențe: “Un copil bolnav este asemenea altor persoane defavorizate din lume, la fel ca o persoană care are nevoie de asistenţă, asemenea săracilor care trăiesc de azi pe mâine, un dar de la Dumnezeu care te poate salva de egocentrism”, afirmă Papa.

Totuși, în ciuda acestor argumente, avortul se face peste tot în lume înainte ca sarcina să împlinească 14 săptămâni, adică în stadiul în care vorbim de un embrion, și nu de un făt.

Cu 3 ani în urmă, Papa le-a transmis preoților catolici să ierte femeile care au făcut avorturi

În 2015, însă, cu ocazia jubileului, Papa le-a transmis preoților catolici să ierte femeile care au făcut avorturi. Un jubileu are loc o dată la un sfert de secol, însă Suveranul Pontif a instituit un jubileu începând din 8 decembrie 2015 şi până pe 20 noiembrie 2016. Se pare, însă, că acest mesaj întru iertare a fost valabil doar în anul jubiliar, nu și în afara lui:

„Mă gândesc la toate femeile care au recurs la avort. Sunt conştient de presiunile care le-au condus la această decizie. Ştiu ce înseamnă o tragedie existenţială şi morală', afirma Papa Francisc într-o scrisoare publică. „Am decis (…) ca în timpul Anului Jubiliar toţi preoţii să aibă facultatea să le ierte de păcatul avortului pe toate femeile care l-au comis şi care cer iertare căindu-se din tot sufletul', spunea Papa la acea vreme.

Citeste si 

Papa Francisc, afirmații memorabile despre femei

Scrisoarea actriței Emma Watson către o femeie care a murit pentru că nu a avut dreptul să facă avort

Sursa foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri