Pacienții vindecați de Covid care văd pete sunt sfătuiți să consulte urgent medicul, spun experții

Pacienții post-coronavirus care văd pete trebuie să consulte medicul, spun experții

În general, manifestarea oricărei dureri sau disconfort poate fi un simptom al infecției cu coronavirus sau al sindromului post-COVID și ar trebui să semnaleze necesitatea consultării unui medic.

Acei pacienți care, după ce au avut infecție cu coronavirus, încep să vadă pete, ar trebui să consulte imediat un medic, a declarat virologul Yevgeny Timakov postului de radio rusesc Vesti FM, marți 27 iulie.

„Trebuie să fii foarte atent la modul cum ochii focusează detaliile din jur. Dacă apar câteva pete ciudate în linia ta vizuală, ceea ce înseamnă o mare coagulare a capilarelor retiniene după infecția cu coronavirus, și dacă nu le percepi, nu îți dai seama că există. În mod normal, vederea nu se înrăutățește, dar trebuie să mergeți imediat la un oftalmolog, pentru că problemele grave care pot surveni de aici pot fi tratate în stadiile incipiente “, a spus el.

După infecția cu coronavirus, este de asemenea important să se acorde atenție sistemului vascular, a remarcat virologul. Mai presus de toate, acest lucru privește tinerii cu un stil de viață activ. „Ei pot avea amețeli, toleranță redusă la efort fizic, nu mai suportă să stea în picioare mult timp, nu suportă să lucreze în spații supraîncălzite, leșină la căldură. De aceea este necesar să fie examinați de un cardiolog, sau un neurolog. Dacă cineva este amețit, are greață, dureri de cap – este necesar să consultați un medic “, a subliniat specialistul.

Expertul a recomandat ca femeile să-și monitorizeze cu atenție sistemul reproductiv post-COVID și să facă examene ginecologice regulate. „Recomand cu tărie un examen de ginecolog și o ecografie mamară, abdominală și pelviană la fiecare șase luni după coronavirus', a subliniat medicul.

În general, manifestarea oricărei dureri sau disconfort poate fi un simptom al infecției cu coronavirus sau al sindromului post-COVID și ar trebui să semnaleze necesitatea consultării unui medic, a afirmat expertul. “Cea mai atentă monitorizare a oricărei dureri, a oricărui disconfort. Toleranță scăzută la efort, amețeli, dureri în piept – înseamnă că trebuie să mergeți imediat la un medic, fără să așteptați, vă rog, pentru orice continuare a acestor procese. Coronavirusul este foarte periculos în acest aspect. “, a conchis virologul.

Foto: 123rf

Citeste și:

Infecțiile cu varianta Delta au o perioadă de incubație mai scurtă și o cantitate mult mai mare de particule viraleRecomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate