(P) Zante Town, orașul grecesc care nu doarme niciodată

În anul 1953 capitala insulei Zakynthos a fost distrusă din temelii de cel mai mare cutremur. Localnicii, însă, au contribuit cum au putut mai bine pentru a reclădi nu doar o casă, ci un întreg oraș care avea să devină una dintre cele mai vizitate zone ale insulei.

avantaje.Zakynthos.12.11.ET

Zante Town este o așezare unde noul se îmbrățișează cu vechiul, într-o armonie perfectă care îți provoacă fiori. Este zona care te cucerește prin inedit chiar dacă poate ai mai fost aici. Dacă-i pentru prima dată când ajungi în Zante, suntem siguri că te vei îndrăgosti de portul său cosmopolit sau de aleile pietruite care te duc cu gândul la labirintul Minotaurului.

În ciuda devastatorului cutremur care practic a ras majoritatea clădirilor de patrimoniu, localnicii au știut cum să păstreze câteva construcții din perioada venețiană. Dacă mergi în centru, vei vedea că majoritatea locuințelor sunt destul de vechi, cu pereți prăfuiți și vopsiți în culori specifice venețienilor, cu arcade împodobite cu decorațiuni și blazoane, și acoperișuri din țiglă maronie. Dincolo de istoria locului, domnește voia bună.

Un oraș care pare acaparat de turism, care te îmbată cu forfota de la miezul nopții sau cu cea de la primele ore ale dimineții când localnicii merg la piață, iar turiștii la somn, după ce au dansat până la ivirea zorilor.

Zante este un oraș plin de localuri de noapte, restaurante sau taverne unde poți savura cele mai bune bucate specifice locului. Majoritatea sunt înghesuite în jurul portului și pe faleză, însă le vei găsi și răspândite în tot orașul.

Dacă nu ai chef de petreceri seară de seară, îți propunem o plimbare cu trăsura la amurg. Astfel de plimbări sunt foarte căutate în Zante, și nu doar de către turiștii dornici de nou, dar și de localnici care vor să se relaxeze după o zi de muncă, într-un mod autentic.

de Mădălina Isar

 

Sejur Zakynthos 

Hotel Andreolas 2* +  – de la 349 lei/persoană, 6 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, însoțitor de grup și asistență turistică în stațiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

 

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber