((P) Totul despre tapet – avantaje și dezavantaje

Datorită versatilității sale, puteți utiliza tapet în orice cameră a casei, fie în camera de zi, dormitor sau baie. Poate da un strop de culoare și varietate pereților casei dvs., ajutându-vă să creați un stil unic. În acest articol, vă vom povesti despre avantajele și dezavantajele utilizării tapetului.

În timpul exploziei tapetului din anii 60, era comun ca oamenii să pună tapet pe fiecare perete din cameră. Astăzi, tendința este puțin mai selectivă. Este mai frecvent să vedeți fototapet pe un singur perete sau într-o cameră specifică a casei.

De ce a revenit tapetul atât de mult în tendințe? Acest lucru se datorează, parțial, tehnicilor îmbunătățite și ușurinței de a le pune la punct, care au avansat de-a lungul anilor. Asta înseamnă că acum este mult mai ușor să aplicați și îngrijiți tapetul.

Tapet, ultimele tendințe

Folosirea tapetului pentru a vă decora pereții vă poate permite să fiți la fel de creativi ca atunci când îi văruiți. Indiferent dacă folosiți culori mai închise sau modele vibrante, puteți găsi aproape orice tapet pe care l-ați putea dori cu imprimeuri clasice, dungi, pete, modele înflorite sau diferite forme și imagini.

În funcție de textura tapetului pe care o alegeți, de model și de culori, veți putea modifica senzația camerei și a decorului. Având în vedere acest lucru, puteți produce unele efecte vizuale uimitoare.

De exemplu, cu tapet cu dungi, puteți face o cameră să pară mai mare. Pe de altă parte, cu forme mari sau cu tapet texturat puteți face ca o cameră mare să pară mai confortabilă. În același mod, dacă alegeți culori strălucitoare, vibrante, puteți face ca o cameră plictisitoare să prindă viață. Veți putea transmite ideea unei atmosfere fresh.

Când vine vorba de alegerea tapetului, asigurați-vă că vă gândiți la ce fel de impresie doriți să creați în cameră. Ar trebui să luați în considerare modul în care orice element decorativ nou se va potrivi cu decorul existent și cum puteți păstra un echilibru armonios. Luați în considerare, de exemplu, faptul că, cu cât tapetul este mai izbitor, cu atât mai mult va atrage privirea de la mobilier sau alte obiecte decorative din cameră.

Încercați mai întâi un eșantion

Pentru a confirma că tapetul pe care îl alegeți este cel potrivit, vă recomandăm să solicitați mai întâi un eșantion. Ar trebui să fie cât mai mare posibil (unele magazine vă vor permite să luați toată rola acasă).

Dacă modelul pe care îl alegeți are dungi sau desene, ar fi o idee bună să solicitați câteva repetări ale modelului decorativ. Când ajungeți acasă, lipiți mostrele cu niște benzi adezive sau capse pe peretele pe care vă gândiți să îl tapetați.

Verificați dacă efectul pe care doriți să îl creați cu modelul este corect. Observați modul în care lumina naturală și artificială afectează aspectul.

Acest pas este întotdeauna o idee bună, deoarece o culoare sau un model care părea modest în magazin poate adesea să vă copleșească, atunci când îl vedeți aplicat pe perete. Deci, nu vă abțineți – cereți toate eșantioanele de care aveți nevoie. După ce atârnați tapetul, va fi prea târziu să vă răzgândiți.

Tapet – avantaje și dezavantaje

Nu sunteți încă sigur cu privire la utilizarea acestei resurse decorative? Ei bine, iată câteva sfaturi suplimentare pentru a vă ajuta să vă decideți.

Avantajele tapetului

• Ușor și rapid de montat, tapetul are, de asemenea, avantajul că are nevoie de o întreținere redusă. Totuși, nu uitați că nu toate tapetele vor avea aceeași calitate.
• Puteți aplica singur tapetul în casă fără să întâmpinați prea multe dificultăți. Urmați instrucțiunile și asigurați-vă că aveți echipamentul potrivit și veți putea obține cu ușurință un aspect profesional. Desigur, unele zone neregulate sau unele tipuri speciale de fototapet necesită mai multă atenție și o experiență mai mare decât altele.
• Tapetarea este una dintre cele mai rapide modalități de a transforma o cameră. În mai puțin de o zi puteți schimba întreaga senzație a unei camere fără a fi nevoie de renovări masive. Doar punând tapet cu un aer oriental, cu dungi sau culori vii, puteți oferi unei camere un caracter unic.
• Tapetul ajută la protejarea pereților într-un grad mai mare decât o face vopseaua. Ușurința sa de întreținere înseamnă că îl puteți spăla atunci când este necesar, în funcție de calitatea pe care o cumpărați. Luați în considerare și faptul că poate rezista cel puțin cinci până la zece ani.

Dar dezavantajele?

Există unele dezavantaje inerente acestui tip de acoperire de perete, spre deosebire de avantajele pe care le-am menționat mai sus.

• Un dezavantaj principal este că, deoarece este un produs pe bază de hârtie, tapetul se poate zgâria cu ușurință. Având în vedere acest lucru, mai ales dacă folosiți tapetul pentru prima dată, vă recomandăm să alegeți o hârtie de înaltă calitate.
• Tapetele mai ieftine pe care le puteți găsi în magazine sunt, în general, mai subțiri. Când le atârnați, acestea se pot uda și se pot rupe mai ușor. Ar trebui să aveți grijă deosebită la manipularea și montarea acestor tipuri de tapet.
• Înainte de a pune un nou tapet, va trebui să eliminați orice tapet anterior. Pereții trebuie să fie netezi. Puteți folosi apă și săpun pentru aceasta sau un decapant chimic.
• Un alt lucru de luat în considerare. Dacă pereții prezintă pete umede sau de mucegai, ar trebui să le tratați mai întâi cu un produs anti-mucegai. În caz contrar, petele ar putea face găuri în tapet sau acesta ar putea să se îndepărteze de perete.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial