(P) Tipuri de pardoseală pentru un confort sporit acasă

(P) Tipuri de pardoseală pentru un confort sporit acasă

 

Alegerea potrivită a unei pardoseli pentru interior poate fi o sarcină dificilă, mai ales când trebuie să respectăm mai multe criterii importante, în funcție de durabilitate, rezistență, aspect, dar și din punct de vedere al întreținerii. Calitatea, dar și bugetul tipului de pardoseală ales depinde de suprafața, dar și utilitatea camerei care urmează să fie pardosită.

Pentru că există o gamă variată de produse, alegerea unui tip de pardoseală trebuie să țină cont și de umiditatea încăperii, antiaderență, cât de repede se curăță, dar și care este garanția pe care o are produsul. Iată care sunt cele mai recomandate tipuri de pardoseală pentru interior, care asigură un confort sporit:

Pardoseală din lemn. Este un produs disponibil în mai multe dimensiuni, forme, grosimi, culori, materiale, etc. Cel mai des sunt întâlnite pardoselile din lemn masiv, precum stejar, mesteacăn, fag, arțar, dar și esențe moi, precum pin și brad. Avantajul major al acestui tip de pardoseli este că lemnul este un bun izolator fonic, dar și termic. Este foarte ușor de întreținut și de curățat, iar aspectul său poate schimba în totalitate imaginea încăperii în care este montat. Ca și dezavantaje, finisajul din lemn se poate zgâria ușor și atunci este necesar să îl rașchetezi, dacă grosimea îți permite și să îi aplici un nou strat de lac. Parchetul din lemn nu rezistă la o expunere de durată la apă, fiind afectată suprafața plăcilor. Pentru curățare este nevoie doar de un material textil uscat sau un mop umed împreună cu un detergent special pentru lemn.

Gresie de la Piastrelle Shop. Gresia este un material rezistent, ideal pentru zonele cu un trafic intens. Gresia este porțelanată și glazurată, mai puțin poroasă, cu finisaje lucioase sau mate. Alegerea gresiei potrivite este o misiune ușoară datorită faptului că se găsește disponibilă o gamă variată de culori, forme, dar și dimensiuni, oferind confort sporit indiferent de suprafața în care este montată. Gresia poate fi pardoseala ideală în baie, bucătărie, living ori în suprafețele exterioare precum terase sau balcon. Gresia poate avea și aspect de parchet, un model care este tot mai căutat datorită aspectului său deosebit. Alegerea unui produs de calitate te poate asigura de o rezistență ridicată, pe termen lung, dar și de confort. Din punct de vedere financiar, gresia are prețuri accesibile, iar raportul dintre calitate și preț este direct proporțional.

Mocheta. Este confecționată din mai multe tipuri diferite de fibre, sintetice, precum poliester, vascoza ori acril, dar și fibre naturale, precum bumbac, lână sau mătase. Mocheta este o soluție confortabilă deoarece oferă căldură pentru picioare, dar și o instalare rapidă. Este disponibilă în mai multe culori și materiale, dar nu este recomandată în spațiile în care există umezeală. Din punct de vedere al întreținerii, mocheta se poate păta destul de ușor, mai ales dacă sunt vărsate băuturi care pătează.

Pardoseală laminată. Este un model de pardoseală mai ieftin decât pardoseala din lemn masiv și este alcătuită din trei straturi: un strat de compozit presat, unul decorativ și un alt strat de protecție de deasupra. Este tratată împotriva umezelii și, spre deosebire de o pardoseală din lemn masiv, este mult mai rezistentă împotriva umidității. Se instalează ușor și se curăța la fel. Este durabilă pe termen lung, singurul dezavantaj major fiind acela că odată spartă o placă, nu poate fi recondiționată și trebuie înlocuită.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse