(P) Tips&Tricks: Lucruri pe care ar trebui să le știi când ai câine și vrei să închiriezi o casă

(P) Tips&Tricks: Lucruri pe care ar trebui să le știi când ai câine și vrei să închiriezi o casă

Iubitorii de animale știu cel mai bine cât de plăcut este să îți împarți timpul liber cu un patruped simpatic. Dragostea necondiționată și amintirile pe care le creați împreună sunt de neprețuit. Dacă și tu ești fericitul stăpân al unul cățel înseamnă că știi ce presupune creșterea unui animal, dar mai ales cât de greu este să vă găsiți un loc în care să locuiți împreună. Pentru voi, închirierea unei case nu este deloc un proces simplu, pentru că trebuie luați în calcul mai mulți factori. Ideal ar fi să îți îndrepți atenția nu către anunțurile imobiliare care prezintă oferte de închiriere a apartamentelor, ci a caselor, pentru că, pe lângă multe altele, acestea îți pot oferi o serie de avantaje inegalabile. Care ar fi acestea?

Are loc să alerge și să se joace

Indiferent de talia sa, oricărui cățel îi place la nebunie să alerge. În curtea din fața casei își poate crea un mic parc de distracții, unde iarba, crengile sau frunzele căzute sunt principalele atracții. Îl poți lăsa cât e ziua de lungă să se bucure de aerul curat și de un spațiu mult mai mare decât ar avea la dispoziție dacă ai locui într-un apartament. Așadar, prima bilă albă pentru închirierea unei case a fost acordată.

Scapi de scosul afară

Tot mulțumită curții, vei scăpa de o activitate care nu e în fiecare zi binevenită – scosul afară. Un cățel trebuie plimbat de cel puțin trei ori pe zi, însă tu nu ai mereu dispoziția de a ieși din casă, mai ales dacă afară e foarte frig sau prea cald. Dacă închiriezi o casă, această responsabilitate dispare pentru că el va avea la dispoziție un orar foarte flexibil pentru a face toate acestea, în timp ce tu îți continui activitățile. Ba chiar îi poți face o ușă specială cu ajutorul căreia să se poată bucura de toată curtea la discreție.

Nu mai deranjezi vecinii

Nu toată lumea iubește animalele, de aceea nu are cum să înțeleagă comportamentul unui cățel. El nu are de respectat un program de liniște și nici nu verifică ceasul când are chef de joacă și face zgomot, alergând prin casă sau lătrând, ceea ce ar putea deranja vecinii. Dacă vei închiria o casă, nu vei mai avea grija că cineva s-ar putea ofusca atunci când prietenul tău pe două picioare îți aduce jucăria lui preferată în viteză pentru că distanța între pereții imobilului va fi mult mai mare decât în cazul apartamentelor din același bloc.

Mai e un singur pas până la împlinirea visului de a-i putea oferi un spațiu imens de joacă, care îți va folosi și ție mai mult decât îți imaginezi – găsirea ofertei de închiriere și a proprietarului care e de acord cu animalele în casă. E posibil să poți împlini doar jumătate din acest ideal, adică să găsești o locuință perfectă pentru nevoile și gusturile tale, la un preț rezonabil, dar să te lovești de un răspuns negativ atunci când adresezi proprietarului întrebarea dacă poate veni să locuiască cu tine și prietenul tău necuvântător. Poți încerca să negociezi și să aduci argumentele care l-ar face să se răzgândească, cum ar fi:

  • Cățelul e deja adult, deci nu mai roade mobilierul, marginea pereților, cablurile sau plăcile de parchet.
  • Este învățat să își facă nevoile exclusiv afară.
  • Păzește casa mai bine decât ar face-o cel mai performant sistem de securitate.
  • Nu are probleme cu blana, deci casa nu se va umple de păr sau blană.
  • Îl îngrijești cum trebuie, deci locuința nu va căpăta miros de câine.
  • Ești dispus să plătești orice se va defecta sau trebuie înlocuit din cauza cățelului în curte, unde ar putea distruge, în joaca lui, straturile de flori sau aleea cu pietriș.

După acest „Curriculum Vitae' al câinelui, proprietarul ar trebui să accepte să îți închirieze casa. Dacă rămâne la părerea lui inițială, nu încerca să îl minți și să ascunzi faptul că ai un animal de companie, ci caută, mai degrabă, o ofertă de închiriat pet-friendly, ca să fii liniștit în noua ta locuință, alături de patrupedul tău.

Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse