(P) Tabla magnetică pentru copii | Cum o alegi pe cea mai bună

(P) Tabla magnetică pentru copii | Cum o alegi pe cea mai bună

Atunci când aducem în discuţie tabla magnetică, ne gândim fie la o tablă pe care o regăsim într-o clasă de curs, fie la o tablă aflată într-o sală de şedinţe. Însă, trebuie să menţionăm încă de la început ca tabla reprezintă un instrument de învăţare, care poate fi transformat imediat într-o distracţie educativă pentru cei mici. Mai ales în această perioadă când cei mici nu prea mai merg la şcoală, iar informaţia o primesc prin intermediul telefonului sau a unui laptop. 

Dacă te gândeşti să împrumuţi puţin din atmosferă pe care o regăsim clasă de curs, chiar la tine acasă, o poţi face cu ajutorul unei table magnetice. Astfel, eviţi problemele pe care le presupune folosirea unei table clasice – praf de cretă şi curăţare anevoioasă, şi te bucuri de o soluţie practică pe care o poţi folosi o perioadă îndelungată de timp. Mai mult decât atât, trebuie să menţionăm că o tabla magnetica copii contribuie la dezvoltarea creativităţii, căci aceasta îi permite celui mic să îşi exprime imaginaţia într-un mod diferit. 

De ce să cumperi o tablă magnetică pentru copilul tău?

În primul rând, oferindu-i un loc unde îşi poate exprima creativitatea nestingherit, vei scăpa de problema desenatului pe pereţi. În al doilea rând, contribui la protejarea mediul înconjurător, căci vei diminua considerabil consumul de hârtie. Unde mai pui că se curăţă şi foarte uşor?!

La ce să fii atent atunci când alegi o tablă magnetică?

În ziua de astăzi, la aproape orice produs pe care dorim să îl cumpărăm, găsim pe piaţa 2 – 3 variante, uneori chiar şi  mai multe decât atât. Prin urmare, dacă dorim să cumpărăm un produs care să reziste o perioadă cât mai îndelungată, este importat să facem un mic research. Iată în rândurile ce urmează un mini ghid care să te ajute să alegi cea mai bună tablă magnetică pentru copilul tău. 

  • Suprafaţa tablei magnetice

Atunci când achiziţionezi o tablă magnetică trebuie să fii foarte atent la suprafaţa acesteia, pentru că de cele mai multe ori este primul element care cedează. Iar dacă, chiar şi din greşeală, este zgâriată – cerneala markerului va rămâne în zgârietură, iar tabla nu va mai putea fi curăţată corespunzător. Prin urmare, este obligatoriu ca tabla să fie tratată şi să fie rezistentă atât la zgârieturi, cât şi la acţiunea acizilor. 

Mai mult decât atât, toate materialele care au fost folosite la fabricarea unei table magnetice trebuie să fie de o calitate superioară. Astfel, produsul final va fi unul durabil şi rezistent. 

  • Rama tablei magnetice

Un alt aspect pe care trebuie să îl verifici este rama tablei, aceasta trebuie să fie confecţionată din aluminiu şi să aibă o grosime care să garanteze că nu se va îndoi de la prima utilizare. De asemenea, fiind vorba de un produs destinat copiilor, este important să verifici şi colţurile. Este recomandat ca ele să aibă o formă cât mai rotunjită, pentru a proteja micuţul în caz de impact. De asemenea, este important ca ele să îşi păstreze formă chiar şi atunci când sunt forţate de mânuţele celui mic.

  • Modelul dorit 

În funcţie de destinaţia tablei vei alege şi modelul care se potriveşte cel mai bine nevoilor copilului tău. Pe piaţă vei găsi mai multe modele de table magnetice: de la variante lăcuite, albe ori colorate, la variante mobile la variante fixe, de la table cu o singură fată, la table cu două fete.

  • Dimensiunea dorită

Bineînţeles că tot în funcţie de destinaţia tablei, vei alege şi dimensiunea potrivită. Dar această decizie trebuie luată abia după ce spaţiul din casa a fost măsurat. Astfel, nu există riscul să ajungi acasă cu un model mult prea mare pentru spaţiul liber disponibil în casă. Atenţie, cu cât o tablă este mai mare cu atât este mai fragilă. Iar în cazul în care o vei comanda online, este important ca ea să fie cât mai bine împachetată pentru a se evita deteriorarea ei pe parcursul livrării.

  • Modul de instalare 

Fiind vorba de o tablă care va fi folosită de un copil, este absolut necesar să dedici un timp mai mare analizării modului în care modelul care a trecut de primele 4 aspecte mai sus menţionate se va monta. Principalele trei modalităţi de fixare a unei table magnetice sunt:

  • Prindere cu ajutorul adezivilor;
  • Fixare cu ajutorul diblurilor;
  • Aşezare pe un stand fix sau mobil.
  • Certificat de garanţie

O tablă de calitate vă veni însoţită întotdeauna de un certificat de garanţie . Spre exemplu, la Zenon vei găsi peste 100 de modele de table magnetice disponibile în stoc, cu o garanţie de 5 sau 10 ani. 

  • Buget

Unul din principalii factori de decizie este şi bugetul pe care esti dispus să îi acorzi acestei investiţii. Pe piaţă vei găsi variante de la câteva sute de lei, până la câteva milioane bune.

Având în vedere că pentru foarte mulţi copilaşi şcoala s-a mutat chiar la ei în cameră, noi părinţii trebuie să ne asigurăm că le punem la dispoziţie toate rechizitele necesare, ba chiar mai mult decât atât, să ne asigurăm că ei  au acces şi la tehnologie. La Zenon, vei găsi atât rechizite şcolare (de la hârtie de scris, la instrumente de desen, penare etc.) până la produse destinate organizării şi arhivarii, precum: bibliorafturi, dosare, cutii de arhivare etc.), şi chiar până la sisteme de afişare, precum table magnetice, panouri de plută etc.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial