(P) Sibiu, orașul asemeni unei fortărețe

Centrul coloniștilor sași și unul dintre cele mai dezvoltate orașe din România, Sibiul are o istorie lungă și frumoasă care se întinde până în negura timpului…

Sibiu

Hermannstadt, cetatea sașilor

Odată cu venirea sașilor aduși de regii unguri care își doreau să întărească stăpânirea peste Transilvania, noile meșteșuguri și obiceiuri au condus orașul pe o linie de dezvoltare, devenind una dintre așezările cele mai prospere din țară.  

Hermannstadt, așa cum s-a făcut cunoscută cetatea sașilor, și-a păstrat chiar și după mai bine de 900 de ani, așezările uitate de vreme, zidurile de apărare, turnurile de observație, porțile de intrare în fortăreața de nepătruns și piețele dominate de catedrale somptuoase.

Sibiu este astăzi unul dintre cele mai fascinante orașe din punct de vedere istoric și arhitectural care, de-a lungul timpului, a atras mai mulți artiști, filosofi și scriitori ai vremii. Tocmai din acest motiv orașul a devenit scena centrală a întregii țări, mândrindu-se chiar cu prima farmacie, primul tramvai electric, primul muzeu, dar și cel mai mare muzeu în aer liber etc.

Festivaluri și evenimente importante

Dincolo de farmecul său medieval, care se păstrează exact ca pe vremea habsburgilor, magicul Sibiu atrage călătorii din toate colțurile lumii și prin festivalurile și evenimentele culturale organizate aici.

Cel mai cunoscut este Festivalul Internațional de Teatru în care au loc circa 400 de evenimente printre care piese de teatru reinventate, concerte, mimă, prezentari de costume etc. Dar și Sibiu Jazz Festival, care se organizează aici de circa 15 ani, având o istorie de aproximativ 4 decenii, fiind unul dintre cele mai interesante și apreciate astfel de evenimente din toată lumea.

de Mădălina Isar

Curse turistice cu autocarul-Sibiu. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. Detalii pe www.mementobus.com .

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber