(P) Public Speaking – Cum să-ți depășești frica?

Pentru multe persoane vorbitul în public (public speaking) înseamnă o stare de anxietate. Frica de a vorbi în public este una dintre cele mai frecvente fobii din întreaga lume, indiferent de vârstă, barbat sau femeie, poziția deținută la job sau gradul propriu de încredere. Situațiile în care persoanele sunt puse spontan în situația de a vorbi în public sunt tot mai des întâlnite.

Fie că este vorba de o conferință la care ai fost invitat să participi, de o prezentare ținută în fața colegilor de la job, de interviul pentru un post mult râvnit, este nevoie să îți depășești teama de a vorbi în public.

Un prim pas important este să schimbi modul în care te gândești la public speaking. Reține că nu este un talent înnăscut, ci o abilitate care se câștigă. Dacă exersezi, îți vei îmbunătăți abilitatea vorbitului în public și îți vei crește rezultatele profesionale.

Există cursuri de public speaking care te ajută să excelezi în fața audienței și să scapi de marea temere.

Află mai multe din rândurile de mai jos.

Public speaking – un lucru care se învață, nu un talent înnăscut

Așadar, nu te grabi să renunți și să aplici scuza, Eu nu am talent să vorbesc în fața publicului'. A ține o prezentare pentru o audiență mare este o oportunitate de creștere a businessului pe care îl reprezinți sau pe care îl conduci. Astfel, că un prim sfat este tocmai cel al schimbării mentalității, a conștientiza că vorbitul în public este un lucru care se învață și că, cel mai probabil persoana al cărei discurs l-ai admirat la ultima conferință, a avut în spate o strategie bine pusă la punct și ore de exercițiu pentru ca tu să te bucuri de discursul reușit.

Deci public speaking înseamnă abilitate (se exersează, se dobândește) și nu un talent cu care n-ai avut șansa să te naști.

Pregătirea pentru vorbitul în public

Este important să nu amplifici teama, starea de nervozitate cu întrebări negative precum Dacă o sa ma încurc?', Ce fac dacă uit ce mi-am propus să prezint'?.

Pune accent pe cunoașterea materialulului pe care urmează să îl prezinți. A stăpâni informația înseamna implicit încredere și faptul că nu ai de ce să te emoționezi în fața audienței. Informația înseamnă putere.

Repetă, repetă, cronometrează-te. De asemenea, spune întreaga prezentare cu voce tare, astfel încât să te asiguri că nu vei uita nimic la momentul cheie, când te vei afla în fața mulțimii de oameni.

În concluzie, tratează cu seriozitate partea de exercițiu acasă. A sta în pijamale, cu foile în mână, citind de mai multe ori discursul este un lucru făcut superficial și la final fără beneficii.

Ia atitudinea corespunzatoare, stai drept ca și când ai fi în fața audienței și roagă un membru al familiei, un prieten (sau mai mulți) să te asculte.

Posibile întrebări din partea publicului

Unul dintre motivele pentru care există teama vorbitului în public este cel al posibilelor întrebări dificile care vor veni din partea audienței.

Pregătește-te și în acest sens. Gândește-te cu atenție la potențialele întrebări care s-ar putea isca pe marginea prezentării tale și creează-ți cele mai bune răspunsuri, apoi repetă-le și pe acestea.

Mergi cu un pas în avans. Creează slide-uri pentru câteva întrebări potențiale care ating subiectele importante. Inserează în slide numere, statistici, un grafic, lucruri care să fie de un real ajutor publicului tău.

Este de dorit ca interacțiunea cu audiența ta să fie una bidirecțională, cu întrebări din partea lor, pentru a nu se insera așadar monotonia. Un public angajat, înseamnă o prezentare de succes.

Pe lângă sfaturile pe care tocmai le-ai primit, privește încrezător spre publicul tău, zâmbește și ține cont inclusiv de vestimentație, care contribuie și ea la nota profesionistă.

În concluzie, păstrează focusul minții pe mesajele cheie pe care vrei să le transmiți, pe realizarea poveștii, lasă temerile deoparte și exersează, pentru că vorbitul în public se învață. Succes!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse