(P) Produsele apicole – lăptișorul de matcă și beneficiile asupra sănătății

Mierea de albine și propolisul sunt poate printre produsele apicole cele mai recunoscute de către majoritatea oamenilor. Un stup de albine prezintă un anumit grad de complexitate, ceea ce implică mai mult decât utilizarea acestor produse.

Printre remediile naturiste utilizate frecvent de marii cercetători în domeniul cosmeticii și nu numai se regăsește acel laptisor de matca. Acest elixir bogat în proprietăți ce întrețin sănătatea reprezintă ca scop principal hrana pentru albine în primele zile de viață și alimentația exclusivă a reginei stupului.

Lăptișorul de matcă, în ciuda denumirii sale, nu este produs de aceasta, ci reprezintă doar sursa alimentară pe toată durata de viață a reginei. Substanța vâscoasă este secretată de glandele hipofaringiene ale albinelor tinere.

Datorită proprietăților miraculoase, durata de viață a unei regine este de până la 50 de ori mai mare față de cea a albinelor lucrătoare.  Substanțele ce fac acest produs unul miraculos diferă de la o zonă la alta și de la gama variată a speciilor de flori și plante. Un beneficiu important ce se numără printre efectele miraculoase este cel de regenerare a organismului.

Îngrijire cosmetică și remedii pentru sănătate

Așa cum mai este denumit și ca elixir al tinereții folosit încă din cele mai vechi timpuri, lăptișorul de matcă se regăsește în produse cosmetice cu scopul de întinerire celulară a pielii, dar și pentru efectul de hidratare intensă.

Beneficiile asupra pielii nu se opresc însă aici. Produsele cosmetice care conțin lăptișor de matcă pot regenera pielea, fiind utile pentru cicatrizarea arsurilor sau tăieturilor adânci.

Pentru un plus în ceea ce privește randamentul se poate opta pentru utilizarea produselor ce conţin laptisor de matca pur, pentru acest aspect un punct de reper fiind consistenţa acidului 10- HDA, substanța activă recunoscută pentru proprietățile antibacteriene.

La fel ca în cazul achiziționării mierii, produsele ce conțin lăptișor de matcă se recomandă a fi cumpărate de la firme autorizate care prezintă încredere și experiență în acest domeniu.

Produsele apicole Albeena regăsite pe https://www.albeena.ro intră într-o astfel de categorie, de aceea sunt recomandate de specialiști.

Substanțele ce se regăsesc în lăptișorul de matcă pur sunt sărurile minerale, proteinele, lipidele, elemente necesare organismului, dar și țesutului conjunctiv, mai pe scurt spus, pielii.

Acest remediu nu implică prescripție medicală, prin urmare se poate consuma și pentru a preveni diferite afecțiuni ce vizează imunitatea. Excepția pentru consumare sau utilizare a lăptișorului de matcă este reprezentată doar de reacțiile alergice ale organismului.

Un avantaj important ce poate fi luat în considerare de către femei este beneficiul asupra creșterii fertilității. Exemplul vizibil este tocmai cel al reginei albinelor, al cărei randament este de a depune și 2000 de ouă pe zi. Mai mult decât atât, crește durata de viață, raportul fiind de 5 ani la 40 de zile – comparativ între durata medie de viață a reginei cu cea a albinelor lucrătoare.

Lăptișorul de matcă recomandat de cei de la Albeena cu o concentrație a acidului 10 – HDA de 2% prezintă numeroase avantaje ce pot fi legate de reducerea colesterolului, creșterea rezistenței la efort fizic, protecția sistemului nervos și altele. Informațiile detaliate despre costuri și cantități se regăsesc pe blogul site-ului albeena.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului