(P) Plajele, bijuteriile insulei Zakynthos

Întinse și străjuite de stânci de un argintiu sclipitor, aflate la baza munților sau îngrădite de păduri de pini și chiparoși bătrâni, plajele insulei Zakynthos sunt extrem de variate și recunoscute pentru calitatea lor, oriunde în Europa.

Zakynthos

Locuri desprinse din paradis

Ascunsă într-un golfuleț cu ape limpezi de un albastru precum cerul și protejată de stânci erodate de vânt, plaja Navagio este cea mai cunoscută fâșie de nisip de pe insulă. A devenit faimoasă odată cu nava unor contrabandiști care a eșuat în golful cu același nume. Epava aflată pe plaja Navagio, este cel mai fotografiat obiectiv turistic din Zakynthos, și se poate ajunge la aceasta doar pe mare.

Dacă pornești din golfulețul Laganas spre insulița cu formă de țestoasă, Marathonissi, vei găsi o plajă sălbatică de care te vei îndrăgosti la prima vedere. Plaja are nisip fin alb și este scăldată de cele mai cristaline ape, în care poți zări înotând în tihnă specia protejată de țestoase, Caretta-Caretta. Pentru că este parc protejat de ecologiști, nu vei găsi aici taverne ori magazine de suveniruri, nici măcar șezlonguri de închiriat, fiind considerată cea mai sălbatică zonă de coastă a insulei.

Între distracție și relaxare

Banana beach este atracția principală a insulei dacă ești pasionat de party-uri. Plaja cu nisip fin auriu, este flancată de o sumedenie de cluburi moderne în care se organizează petreceri dintre cele mai diverse. În schimb, dacă ești genul de turist în căutare de liniște, peisaje exotice și facilități, îți recomandăm plaja Dafni, destul de aproape de Banana. Este ascunsă într-o pădurice de pini  și măslini, și vei găsi aici câteva taverne care oferă șezlonguri gratis dacă faci consumație de la bar.

de Mădălina Isar

Sejur Zakynthos 

Hotel Majestic 3*+ – de la 199 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber