(P) Participă la slujba de Înviere, pe insula Corfu!

Dacă ți-ai propus să mergi în mini-vacanța de Paște pe insula Corfu, vei descoperi aici obiceiuri noi care te vor fascina, dar și tradiţii pascale familiare, care te vor face să te simţi ca acasă.

Corfu Paste

Cum sunt ouăle roşii, mesele în familie şi slujbele religioase la care localnicii participă cu evlavie, precum şi un fast deosebit, nemaiîntâlnit, menit să arate marea bucurie pe care o aduce Învierea Domnului, care implică nu doar factorul religios, ci şi pe cel civic şi militar.

În Vinerea Mare, la catedrală are loc o procesiune solemnă în memoria îngropării lui Iisus, la care participă chiar şi vizitatori din alte părţi ale Greciei, care se alătură şi paradei care umple străzile înguste ale Kerkyrei până la Esplanada.

Femei şi bărbaţi înbrăcaţi în costume stacojii şi albastre, culorile vechiului stat ionic, cu lumânări înalte în mâini sunt urmaţi de Sfântul Epitaf, decorat cu flori de primăvară, purtat pe sus de soldaţi şi marinari și de clerul bisericesc.

În Sâmbăta Mare este celebrat sfântul patron al oraşului, Sf. Spiridon, iar localnicii îşi exprimă recunoştinţa pentru eradicarea leprei de pe insulă în urmă cu 400 de ani.

Străzile principale sunt eliberate şi păzite de poliţişti, pentru că urmează momentul spargerii produselor din ceramică, aruncate de la balcoane, care vor să exprime furia faţă de trădarea lui Iuda. Drumul turiştilor şi localnicilor continuă spre Esplanada, unde, la miezul nopţii, Episcopul anunţă miracolul Învierii, scandând bine-cunoscutele cuvinte „Christos Anesti!' (Hristos a Înviat!)

În plus, anul acesta sincronizarea sărbătorilor pascale cu începutul sezonului estival este foarte bună, astfel că soarele strălucitor şi verdele crud al copacilor fac ca aceste ceremonii să se desfăşoare într-un cadru de o mare frumuseţe. Să nu uităm de splendidele clădiri veneţiene şi ale oraşului Corfu, care întregesc acest tablou sublim, rămăşite ale timpurilor când insula a fost ocupată de acest popor.

de Geanina Ichim

Sejur Paste Corfu 

Aparthotel Porto Marina 2*- de la 169 euro + 429 lei, 3 nopți cu demipensiune + Masa Festivă de Paște, transport cu autocarul, asistență turistică. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber