(P) Parga, la pas în orașul curcubeu

Mic, cochet, plin de farmec și de căsuțe elegante, vei crede că orășelul Parga face parte din Coasta Amalfi, la cât de frumos este. Asta dacă nu ai ști că este ancorat în regiunea Epir, între localitățile Preveza și Ioannia, cu deschidere la Marea Ionică. Parga este un orășel continental care îți dă impresia că ar fi o mică insuliță.

Parga

Parga a primit multe supranume de la turiștii care au venit de-a lungul timpului aici, asemănându-l cu Amalfi, datorită căsuțelor colorate construite în formă de amfiteatru, pe o colină înaltă, părând că plonjează dramatic în marea de un albastru inconfundabil.

Dacă visezi de mult să faci un tur de … paradis, Parga este cea mai bună alegere. Atât de frumos a fost descris raiul în cărțile religioase, încât mulți dintre noi visează să-l găsească cu orice preț, iar Parga seamănă atât de tare cu el.

Portul său cosmopolit este cea mai bună zonă de promenadă, nu cuprinzi cu privirea doar peisajele ireale, ci simți și briza răcoroasă amestecată cu parfumul sublim al rozelor, leandrilor și al pinilor.  De-a lungul falezei, mici și înghesuite una lângă alta, se găsesc tarabele comercianților, pe care își expun tot felul de … amintiri. Pe toate le-ai lua cu tine acasă, de la magneții de frigider, la eșarfele înflorate, până la suvenirele din scoici ori lemn de măslin.

Dacă îndrăznești să ridici privirea mai sus de căsuțele acelea vopsite în roz pal, verde praz ori galben auriu, vei rămâne uimit de gigantul care domină în tăcere așezarea. Castelul Parga este una dintre cele mai importante construcții ale orașului. Pentru a ajunge la ruinele venețiene trebuie să urci pe străduțele în pantă, late cât să le cuprinzi cu brațele, dar care îți vor oferi experiențe unice.

de Mădălina Isar

Sejur Parga 

Vila Nausika 2* – de la 118 euro + 329 lei, 6 nopți de cazare fără masă, transport cu autocarul, transferuri, însoțitor de grup și asistență turistică în stațiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber