(P) Top trei vinuri care se pliază pe atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă, ideale pentru a fi savurate în compania celor dragi

(P) Top trei vinuri care se pliază pe atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă, ideale pentru a fi savurate în compania celor dragi

Perioada sărbătorilor de iarnă este aceea în care polii vieții de zi cu zi se inversează, având timp să fim mai buni, mai relaxați și mai recunoscători. Pe majoritatea dintre noi aceste zile ne găsesc în sânul familiei sau în cercul de prieteni, sărbătorind relațiile cu adevărat valoroase din viața noastră.

Pentru că aceste legături interumane sunt precum vinul, ele devenind mai prețioase pe zi ce trece, vinul reprezintă cadoul desăvârșit pentru Crăciun și Anul Nou, pentru că simbolizează într-o manieră la fel de frumoasă trăinicia legăturilor dintre oameni. Din portofoliul THE ICONIC ESTATE, producător, exportator și importator selectiv de vinuri si spumante, am ales trei vinuri care se pliază pe atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă, ideale pentru a fi savurate în compania celor dragi.

Pentru că nimic nu se compară cu un pahar de vin roșu în serile friguroase de iarnă, propunerea THE ICONIC ESTATE, este una cu totul deosebită: Byzantium Rosso. Acesta este un cupaj de soiuri internaționale, Shiraz, Cabernet Franc și unul autohton, Fetească Neagră, aceste vinuri fiind asamblate după 9 luni de maturare în baricuri.

Strugurii pentru acest vin sunt culeși de pe meleagurile românești din regiunea Dealu Mare, recunoscută pentru potențialul său vini-viticol. Byzantium Rosso este sec, generos și complex, încântând iubitorii de vin cu arome de cireșe negre, prune și fructe de pădure armonizate cu note fine de condimente având parfumul nopților de iarnă la munte petrecute în preajma șemineului.

Colina Piatra Albă – Rose face parte din gama Colina Piatra Albă, vinuri născute în regiunea Dealu Mare, unde solul este presărat cu fosile marine, iar rocile albe sunt pline cu cochilii de melci și scoici fosilizate, amintind că, acum milioane de ani, zona era acoperită de apele Mării Sarmatice. Rose-ul, obținut din struguri de Pinot Noir, este proaspăt, cremos, cu arome de fructe roșii bine coapte, cireșe și zmeură care se împletesc cu parfumul delicat al florilor roșii.  Colina Piatra Albă-Rose poate fi cel mai bine asociat cu fructe de mare, salate, brânzeturi și  converstații savuroase și cu muzică plină de viață.

Momentele de sărbatoare din preajma Crăciunului și a Anului Nou pot îmbrăca un aer regal, alături de spumantul Rhein Extra Brut Imperial, un vin distins cu medalia de aur în anul 2017 la International Wine Contest Bucharest și onorat cu numeroase premii de-a lungul anilor în cadrul competițiilor internaționale.

Marca Rhein Extra este cea mai veche și recunoscută marcă de vin spumant autohton care se produce fără încetare din anul 1892. Calitățile deosebite ale acestui vin spumant au fost apreciate în cadrul 'Expoziției Generale Române' din 1906, unde a obținut cea mai înaltă distincție, fiind considerată de criticii vremurilor drept o marcă 'superioară, indigenă și naturală'. Produs printr-o metodă tradițională franțuzească care implică fermentarea naturală în sticlă, Rhein Extra reprezintă o marcă cu totul deosebită.

Spumantul Rhein Extra a fost servit în cadrul ceremoniei de încoronare a Regelui Ferdinand, din Alba-Iulia, în data de 15 octombrie 1922, scriind istorie cu ajutorul calităților sale excepționale. Culoarea aurului alb a Rhein Extra Brut Imperial se împletește într-o manieră desăvârșită cu aroma delicată de piersici coapte, pere și migdale și cu parfumul floral, conferind consumatorilor săi adevărate experiențe de consum.

Acesta poate fi asociat cu carne albă sau deserturi pe bază de fructe sau poate fi servit drept aperitiv. Soiul Chardonnay este fructificat într-o maniera minunată, rezultând un vin cu o cremozitate atrăgătoare, cu perlaj foarte fin, persistent, cu final vibrant și prelung.

Byzantium Rosso, Colina Piatra Albă Rose și Rhein Extra Imperial alături de tot portofoliul THE ICONIC ESTATE pot fi găsite AICI

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse