(P) Elveția – patria celei mai bune ciocolate

Elvetia

Elvetia

Despre elvețieni se spune că prepară ciocolata cu aceeași precizie cu care realizează ceasurile … și cu siguranță așa este. În Elveția se consumă cea mai multă ciocolată din toată lumea, însă acest tărâm … dulce, nu este vestit doar pentru praline. 

Relieful montan cu dealuri domoale și pajiști alpine, este cel care impresionează în prima fază orice călător care ajunge pentru prima dată în Elveția. Bineînțeles că, este urmat îndeaproape de orașele istorice care păstrează clădiri de patrimoniu, de metropolele pline de viață și de stațiunile unde tradițiile s-au păstrat din străbuni.

Elveția, dincolo de … ciocolată

Elveția este ținutul desprins din povești, unde pelerinii moderni ajung iarna atrași de pârtiile grandioase considerate un fel de Mecca pentru pasionații de ski, iar vara pentru a se delecta cu aerul răcoros al stațiunilor cuibărite între colinele montane înverzite.

Destinație turistică de top, Elveția se laudă cu magnificul Zurich, un oraș catalogat drept locul cu cel mai ridicat nivel de trai din Europa, unde arterele comerciale ticsite de magazine de lux se îngrămădesc pe lângă clădirile care au vechimi de secole, și care păstrează în zidurile din cărămidă roșiatică, inscripții latine valoroase.

Plimbări în orașe medievale și sărituri cu parapanta deasupra lacurilor alpine!

Pasionații de istorie găsesc în Elveția un adevărat muzeu în aer liber, învăluit în romantism. Berna, cel mai frumos dintre orașele medievale elvețiene, este locul unde atmosfera și stilul de viață al sătenilor nu s-a schimbat deloc în ultimele cinci secole.

Înconjurată de dealurile înverzite ale munților Gurten și Bantiger și poziționată pe malul râului Aare, Berna le oferă călătorilor posibilitatea să descopere o capitală diferită de oricare alta din Europa. Un loc departe de aglomerație, cu căsuțe vechi și stăzi pietruite pline de splendoare.

La fel de impresionantă prin peisaje este și stațiunea Interlaken, ce a fost denumită pe drept 'capitala elvețiană a aventurii'. Ancorată între două lacuri alpine – Thun și Brienz, Interlaken este un paradis al turiștilor pasionați de sporturi de orice fel. Poți practica aici de la sărituri cu parapanta, drumeții în canioane, până la rafting sau bungee jumping.

De Mădălina Isar

Circuit Elvetia

Tarif: de la 319 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, ghid roman. *Bonus! Excursia in statiunea Interlaken. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta