(P) De ce ar trebui să investești continuu în formarea ta în carieră

Îți dorești probabil să faci următorul pas în carieră, să găsești acel job care îți oferă echilibru între job și viața de familie. Studiile și experiența de până acum sunt foarte importante, dar pentru a avea succes ai nevoie de voință și de o abordare deschisă pentru a învăța lucruri noi. 

Când deprinzi noi abilități, câștigi atât în plan profesional, cât și personal. 

Îți hrănești constant mintea și te simți mereu tânără. Contează să dai dovadă de curiozitate, să ceri claritate și să valorifici oportunitățile de dezvoltare pe care le ai la îndemână. eJobs îți pune la dispoziție cursuri IT gratuite, disponibile printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020. Descoperă cele mai importante motive pentru care ar trebui să deprinzi abilități noi și să înveți constant.

Ce rol are învățarea continuă în evoluția ta în carieră

Învățarea continuă este persistența și auto motivația de a dobândi cunoștințe și competențe pentru a te califica pentru un job pe care ți-l dorești și consideri că ți-ar aduce împlinire profesională.

Prin învățare, te dezvolți nu numai profesional, ci și personal. Vei avea satisfacții și sentimentul că evoluezi spre adevăratul tău potențial. Iată principalele beneficii ale învățării continue care te vor motiva să începi acum să deprinzi noi cunoștințe:

Ai toate șansele să fii pe lista scurtă a recrutorilor

Este o competiție mare pe piața muncii, iar recrutorii se uită la calificările tale mai ales când aplici pentru un job în domeniul IT. Asigură-te că ești un candidat relevant pentru jobul la care aplici, citind și urmând cursuri care te ajută să fii la zi cu tendințele și să-ți îmbunătățești abilitățile. În lumea  tehnologiei lucrurile se schimbă rapid, iar singura alternativă este să înveți constant pentru a te califica pentru acel loc de muncă pe care ți-l dorești.

 Ești cu un pas înaintea schimbărilor din piața muncii

Învățarea continuă te ajută să faci față schimbări neașteptate, cum ar fi pierderea locului de muncă (pe fondul unei pandemii) și nevoia de a găsi un job în timp scurt. Continuând să înveți, vei ieși mai ușor din zona ta de confort și vei avea noi oportunități în carieră.

 Îți găsești job mai ușor

Când te implici constant pentru a-ți îmbunătăți abilitățile, vei începe să primești recomandări de la colegi și manageri. Ai astfel mai multe șanse să-ți schimbi jobul și să înveți noi limbaje de programare sau să lucrezi cu noi tool-uri de testare, care vor conta mult la CV.

 Ești mult mai încrezătoare

Când înveți ceva nou ai un sentiment de realizare, care îți sporește încrederea în propriile tale capacități. De asemenea, te vei simți mai pregătit să faci față provocărilor la job și să explorezi noi oportunități în carieră.

 Ai mai multă inspirație

Deprinderea unor noi cunoștințe te va ajuta să găsești soluții inovatoare la problemele pe care le întâmpini când începi un job într-un domeniu nou. Mai multe idei bune înseamnă și mai mulți bani câștigați.

 Ai altă abordare asupra lucrurilor 

Învățarea continuă îți deschide mintea și îți schimbă atitudinea. Vei avea o abordare încrezătoare, motivându-te prin a-ți spune „Pot să fac asta'. Cu cât înveți mai mult, cu atât vei vedea o situație din mai multe unghiuri și o vei înțelege mai profund.

 Înveți să-ți ghidezi colegii

Învățarea continuă este utilă pentru tine, dar și pentru a-i ajuta pe alții să evolueze. Îți vei dezvolta abilitățile de leadership și astfel poți ghida și alte persoane, încurajându-le să urmeze cursuri și formând astfel acea echipă alături de care poți avea realizări importante.

Alege cursul de formare în IT care ți se potrivește

Dacă ai o gândire logică și înclinație spre design, precum și atenție la detalii, nu lăsa aceste aptitudini nevalorificate. Ai și un start bun pentru a-ți face o calificare în JavaScript sau în QA. Tot ce trebuie să faci pentru a te specializa este să urmezi cursuri gratuite în IT, puse la dispoziție de eJobs,  printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

 

Verifică condițiile pentru a te înscrie la cursuri:

La cursurile gratuite în IT se poate înscrie orice persoană care bifează următoarele puncte:

  • Ai domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București)
  • Ai vârsta cuprinsă între 25 și 65 de ani
  • Ai cel puțin 8 clase
  • Ești angajată, cu contract de muncă, PFA sau ÎI
  • Ai o viteză bună de internet (viteză minimă de 10 Mb/s)

Înveți din confortul casei tale 

Cursurile au loc online, ceea ce înseamnă că poți participa de oriunde. Ai nevoie doar de un calculator/laptop cu acces la internet (de minimum 10 Mb/s), de o cameră web, difuzor, căști și microfon.

Cursurile de programare/testare au loc seara, în timpul săptămânii (de luni până vineri), între orele 18:00-21:00. 

 

Cursurile gratuite în  IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe

ID proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

SILVIU PETRESCU

[email protected]

0729.729.843

Text:  Mihaela Pascari

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro