(P) Cum să vă curățați bucătăria în doar 15 minute

Chiar și atunci când bucătăria dvs. este un dezastru, nu aveți nevoie de toată ziua pentru a o curăța. Urmați acești pași pentru a face acest lucru în doar 15 minute.

Pentru majoritatea dintre noi, sunt puține lucruri care ne fac să ne simțim la fel de descurajați ca o mizerie uriașă în bucătărie. Dar, după cum știm cu toții, ignorarea unei astfel de mizerii nu ne va face să ne simțim mai bine și, în cele din urmă, mizeria pur și simplu se va înrăutăți.

Chiar dacă este ideal să curățați fiecare suprafață imediat după ce o folosiți, asta nu înseamnă că trebuie să petreceți ore întregi curățându-vă bucătăria. De fapt, aveți nevoie de numai aproximativ 15 minute pentru a îmbunătăți în mod semnificativ starea unei bucătării dezordonate.

În acest articol, vă vom împărtăși un proces simplu în 7 pași pe care îl puteți folosi pentru a face exact acest lucru: curățați-vă bucătăria în numai 15 minute! Astfel, data viitoare când bucătăria dvs. se află într-o stare gravă, veți ști exact ce să faceți pentru a o face să strălucească în mai puțin timp decât este nevoie pentru a viziona un episod din serialul TV preferat.

O să aveți nevoie de:

  •  Dop de chiuvetă
  •  Detergent de vase
  •  Un coș sau alt container
  •  Burete sau perie de curățat
  •  Spray de curățare universal
  • Cârpă din microfibră sau prosop de vase
  •  Mătură sau aspirator

Pasul 1 – Înmuiați vasele în apă fierbinte cu detergent de vase

Puneți un dop de chiuvetă în scurgere și umpleți chiuveta cu apă fierbinte și detergent de vase.

Stabiliți ce vase de bucătărie vă vor cauza cele mai multe probleme dvs. sau mașinii de spălat vase și puneți-le în apă cu detergent la înmuiat. Dacă aveți vase mari, cum ar fi cratițe și castroane care trebuie să se înmoaie, dar nu se potrivesc în chiuvetă, umpleți-le și cu apă fierbinte și detergent și puneți-le lângă chiuvetă.

Pasul 2 – Adunați și aruncați gunoiul

În timp ce vasele se înmoaie, faceți o tură din bucătărie pentru a aduna gunoiul. Nu vă faceți griji cu privire la dezordine în acest moment – pur și simplu ridicați orice lucru care se califică drept gunoi de pe podea, blaturi, dulapuri și scaune de bucatarie și aruncați-l.

Pasul 3 – Strângeți articolele extra într-un recipient

Apoi, apucați un recipient (coș de plastic, cutie goală sau orice recipient pe care îl aveți la îndemână) și faceți încă o tură de bucătărie. De data aceasta, strângeți toate obiectele care nu aparțin bucătăriei și puneți-le în coș. Apoi, fie puneți coșul deoparte deocamdată, fie recrutați pe cineva pentru a returna articolele din coș în locurile lor legitime.

Pasul 4 – Puneți obiectele de bucătărie la locul lor

După ce ați eliminat tot ce nu ține de bucătărie, vă puteți concentra asupra lucrurilor care aparțin acolo. Luați orice nu se află în locul potrivit și puneți-l oriunde trebuie. Asta poate include golirea mașinii de spălat vase, dacă este plină de vase curate.

Faceți tot posibilul să rămâneți concentrați pe simpla punere a lucrurilor deoparte și nu pe organizarea dulapurilor sau regândirea spațiului de depozitare. Acestea sunt sarcini pentru altă dată.

Pasul 5 – Încărcați mașina de spălat vase

Apoi, încărcați vasele murdare în mașina de spălat vase, inclusiv cele care s-au înmuiat în chiuvetă. Dacă aveți vase care nu se potrivesc în mașina de spălat vase, spălați-le și uscați-le manual.

Dacă nu aveți mașină de spălat vase, curățarea vaselor murdare va dura probabil ceva mai mult. Dacă este posibil, recrutați unul sau două persoane, astfel încât să vă puteți concentra asupra spălării și clătirii în timp ce ele se ocupă de uscare și depozitare.

După ce chiuveta este goală, scurgeți apa murdară.

Pasul 6 – Ștergeți suprafețele, electrocasnicele și chiuveta

Folosiți spray-ul de curățat universal și o cârpă din microfibră sau un prosop de vase pentru a curăța suprafețele și aparatele de bucătărie. Nu uitați de masă și scaune bucatarie! Păstrați-vă atenția asupra a ceea ce este vizibil și nu vă lăsați distrași de lucruri precum ștergerea cuptorului cu microunde sau scoaterea firimiturilor din prăjitorul de pâine.

Ștergeți și chiuveta, apoi clătiți cârpele de curățare. Dacă este necesar, puneți-le la rufele murdare, astfel încât să le puteți spăla mai târziu.

Pasul 7 – Curățați podelele și terminați

Luați mătura sau aspirați și curățați podelele din bucătărie pentru a strânge orice firimituri, praf și resturi. Și, în cele din urmă, dacă coșul de gunoi este plin, scoateți sacul și acoperiți coșul de gunoi cu unul curat. Ați terminat!

Chiar dacă par multe de realizat în doar 15 minute, încercați! Veți fi surprins de cât de multă curățenie și ordonare puteți realiza dacă rămâneți concentrați pe a face fiecare pas rapid, mai degrabă decât perfect.

Așadar, data viitoare când bucătăria dvs. arată ca o zonă de dezastru, setați cronometrul telefonului pentru 15 minute și urmați acești pași simpli. Bucătăria dvs. va arăta mult mai bine când ați terminat și vă veți simți și mai bine!

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial