(P) Cum îți îngrijești dinții când porți aparat dentar?

De câte ori ai judecat un lucru doar prin prisma prețului? Adesea, multiplele avantaje pe care ți le poate oferi un serviciu sau produs sunt acaparate de suma investită. 

Complicatiile aduse de dinții strâmbi sunt din ce în ce mai întâlnite. Însă, foarte puțini iau decizia de a-și pune un aparat dentar, din motive mai ales financiare și mai apoi estetice. Cu siguranță ai consultat prețuri aparat dentar și ai concluzionat că nu e nevoie să apelezi la un astfel de produs. Însă, te-ai gândit vreodată la cât de multe beneficii are un astfel de aparat asupra sănătății dentare? Avantajele sunt multiple, mai ales dacă hotărăști să mergi din timp la un consult medical. Unul dintre cele mai importante este stoparea apariției cariilor, tocmai pentru că spațierea corectată dintre dinți va permite un periaj corespunzător.

În plus, îngrijirea dinților nu va fi atât de grea precum ai crede:

Prioritizează periajul – Igiena orală este elementară, însă devine și mai importantă atunci când porți un aparat dentar. Încearcă după fiecare masă să îți cureți dinții și să acorzi mai multă atenție zonelor poziționate adiacent brackeților și sârmelor aparatului.

Încearcă să renunți la stilul alimentar nesănătos – Astfel, vei putea reduce semnificativ eventualele complicații sau afecțiuni dentare. Dulciurile sau alte plăceri nevinovate ar trebui să iasă din stilul tău de viață, tocmai pentru au consecințe negative asupra sănătății dinților. De asemenea, nu toate tipurile de alimente sunt recomandate.

Evitați alimentele dure (alune, floricele, pâine prăjită, măsline cu sâmburi) sau pe cele lipicioase (caramele) pe toată perioada purtării aparatului dentar pentru a nu risca să dezlipiți brackeții. Fructele tari vor fi tăiate în bucăți mici și mestecate cu ajutorul măselelor din același motiv, povestește dr. Andrei Constantinovici.

Înlocuiește periuța de dinți normală cu una moale sau electrică – Periuțele moi vor ușura procesul periajului și, în același timp, vor da rezultate mai bune. Periuțele electrice sonice pot reprezenta, de asemenea alternative eficiente de periaj. Însă, nu uita că este necesar să definitivezi periajul prin utilizarea ustensilelor de curățare interdentară.

Refuzul de a purta un aparat dentar poate duce la probleme extrem de grave. Cariile dentare vor apărea foarte ușor, iar placa bacteriană existentă poate duce chiar la accelerarea căderii dinților. 

De cele mai multe ori, se apelează la medicul stomatolog prea târziu, în momentul în care nu mai există suficienți dinți. În astfel de cazuri, trebuie să apelezi la proteze dentare, care, de asemenea, implică o îngrijire corespunzătoare.

Sănătatea dentară poate fi restabilită de practicile moderne din stomatologie, însă ar trebui să conștientizezi rapid beneficiile prevenției. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial