(P) Clipurile realizate de o casă de producție video, șansa business-ului tău să ajungă la un public numeros!

Creșterea vizibilității unui brand este primul pas pentru ca un business să își mărească numărul de clienți și, în consecință, vânzările. În prezent, poate că cea mai eficientă metodă pentru a te face cunoscut pe o piață deja suprasaturată este formatul video. Mulți specialiști sunt de părere că video-ul reprezintă viitorul marketingului, fiind un instrument deosebit de folositor pentru atingerea scopurilor unui business, indiferent de domeniu.

Însă, pentru a beneficia de toate avantajele pe care le aduce un videoclip de marketing, cel mai indicat lucru este să apelezi la o casa de productie video, care deține atât experiență în domeniu, cât și specialiștii necesari pentru a obține o campanie de succes.

Ce înseamnă vizibilitatea unui brand?

Termenul poate fi explicat foarte simplu: este vorba despre cât de conștienți sunt consumatorii de existența brand-ului pe care îl deții. Creșterea vizibilității este importantă, deoarece creează un efect de undă pozitiv pentru business-ul tău:

 • Mai mulți consumatori află despre existența business-ului;
 • Aceștia încep să apeleze la serviciile și produsele tale;
 • În timp, le povestesc și cunoscuților despre tine.

Înainte de a da startul unei campanii de marketing, trebuie să știi însă care sunt avantajele caracteristice brand-ului tău. Felul în care comunici acest lucru consumatorilor trebuie să fie atât de memorabil, încât aceștia să te poată recunoaște după conținut, chiar dacă logo-ul companiei nu este prezent. O colaborare de succes cu o casă de producție video te poate ajuta să îți definești mai bine imaginea, astfel încât să te poți distinge pe piață.

Definirea unui brand

Acesta ar trebui să fie primul pas al strategiei de marketing. Există trei factori de bază care contribuie la acest lucru:

 1. Mesajul

Denumit și vocea' brand-ului, acest factor determină, în mare, tipul de comunicare pe care îl alegi pentru brand-ul tău. Acesta poate fi informativ, amuzant sau corporate, însă, indiferent ce alegi, va trebui să fie consistent pe toate canalele de marketing, precum clipurile, website-ul sau e-mail-urile trimise.

 1. Design-ul

La fel ca mesajul, design-ul trebuie să fie consistent pe toate canalele de marketing. Acest lucru înseamnă că va trebui să folosești aceeași paletă de culori, aceleași fonturi și același stil de creare a conținutului. O casă de producție video cu experiență știe cum să facă uz de aceste detalii, pentru a crea o imagine unică, recogniscibilă la prima vedere!

 1. PVU

PVU, sau Punctul de Vânzare Unic, este ceea ce separă brand-ul tău de restul competiției, fiind un factor crucial în creșterea vizibilității.

Cum să crești vizibilitatea brand-ului cu ajutorul formatului video?

În mare, există cinci moduri pentru a crește vizibilitatea unui brand prin intermediul conținutului video, iar acestea funcționează cel mai bine împreună:

 1. Cunoaște-ți audiența

Când o casă de producție video creează un clip, primul lucru de care trebuie să țină cont este tipul de audiență. Astfel, pentru a fi pe placul acesteia, este necesar să răspundă mai multor întrebări, precum:

 • Care sunt interesele audienței?
 • Ce canale de comunicare folosește?
 • Ce tip de conținut video rezonează cel mai bine cu utilizatorii?
 1. Fii original

Zilnic, mii de ore de conținut video sunt vizionate pe YouTube. Având în vedere această competiție acerbă, este important ca o casă de producție video să creeze conținut original. Acesta trebuie să întrunească trei calități: să atragă atenția, să fie memorabil și, foarte important, să fie distribuibil'.

 1. Fii succint

Într-o lume în care totul se mișcă rapid, iar oamenii sunt ocupați, nimeni nu va investi mai mult de câteva minute pentru a afla despre brand-ul tău. Așadar, este important să treci direct la subiect, cu un mesaj clar și concis, care subliniază aspectele de bază ale business-ului.

 1. Asigură-te că ai parte de promovare

Există o regulă bine știută printre oamenii de marketing. Aceasta se numește regula 80/20 și se referă la procentele investite în creație și, respectiv, promovare. O casa de productie video cunoaște în detaliu toate canalele ideale de promovare pentru business-ul tău, precum social media, SEM, YouTube sau e-mail.

 1. Optimizează conținutul pentru toate dispozitivele

Nu în ultimul rând, o producție video trebuie să fie optimizată pentru toate dispozitivele actuale, în special pentru cele mobile. Având în vedere că din ce în ce mai multe persoane vizionează conținutul video direct de pe telefon, este crucial că acesta să fie optimizat de către agenția cu care lucrezi.

Articol realizat de www.iagency.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial