(P) Circuite fascinante, la cele mai înalte cote ale României

Transalpina

Transalpina

Către orice colț al României decizi să-ți îndrepți atenția, vei găsi de fiecare dată locuri uluitoare pe care să le vizitezi cu peisaje magice și numeroase atracții culturale, istorice și religioase. Bogăția țării trebuie explorată pe îndelete, astfel că un circuit pe culmile montane ale Transalpinei și Transfăgărășanului, poate fi exact ceea ce cauți.

La înălțimile de poveste ale Transalpinei

Carpații Meridionali adăpostesc Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, în Munții Parâng, cu apogeul său în Pasul Urdele la 2145 metri. Acest drum spectaculos care face legătura dintre orașele Novaci, din județul Gorj, și Sebeș, din județul Alba, străbătând și alte două județe în drumul său, Vâlcea și Sibiu.

Itinerariul tău, format nu doar din serpentinele fascinante ale Transalpinei și peisajele pline de culoare ce le însoțesc, mai poate cuprinde și alte locuri minunate ale României, precum orașul Horezu, din județul Vâlcea, popular pentru ceramica tradițională. Precum și pentru Mănăstirea Hurezi, cea mai mare ctitorie a lui Constantin Brâncoveanu, ce poartă hramul Sfinților Constantin și Elena, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO.

Descoperă și Mănăstirea Polovragi, ridicată în secolul XVII, de unde poți explora și peștera cu același nume.

Transalpina-

Drumurile fantastice care te duc la Transfăgărășan

Traseul te poartă spre orașe superbe precum Alba Iulia (unde poți admira Cetatea, Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan și Catedrala Reîntregirii Neamului), sau spre Sibiu, orașul cu iz medieval plin de atracții turistice (de la Podul Minciunilor la Turnul Sfatului și la Catedrala Mitropolitană).

Străbate Munții Făgăraș pe cel mai spectaculos drum din România, Transfăgărășanul, și admiră priveliștile fantastice pe care ți le descoperă, începând de la Cârțișoara și până la Bâscov. În drumul tău poți vizita Cabana Bâlea, Cascada sau Cabana Capra, Barajul Vidraru și Mănăstirea de la Curtea de Argeș, ctitorie a lui Neagoe Basarab, de care este legată faimoasa legendă a meșterului Manole.

De Geanina Ichim

Oferte Speciale Circuit Transalpina-Transfagarasan

Tarif: de la 550 lei/persoana, 2 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri/vile de 2-3*, transport autocar, insotitor de grup. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta