(P) Ce tip de barbă ți se potriveşte în funcţie de forma feței

(P) Ce tip de barbă ți se potriveşte în funcţie de forma feței

Barba e acel element de masculinitate care scoate în evidență trăsăturile fiecărui bărbat. Devenită un adevărat artificiu de seducție în societatea contemporană, barba nu pare a fi la prima vedere compatibilă cu orice tip de fizionomie.

În realitate, poți fi irezistibil cu păr facial dacă știi să scoți ce e mai bun din tipul de barbă ales. Ține cont de forma feței atunci când mergi la bărbier și rezultatele vor fi pe măsură. Noi îți spunem care sunt cele mai potrivite tipuri de barbă pentru cele mai comune fizionomii în rândurile de mai jos!

Cum să arăți bine cu barbă: ține cont de forma feței!

Precum sprâncenele și tunsoarea, și barba ar trebui să fie influențată de forma feței. Nu te poți aștepta ca aceasta să ți se potrivească la perfecție dacă e complet aleatorie. Însă, luând în considerare tipologia ta facială, vei obține rezultate cu totul și cu totul remarcabile.

Iată care este barba ta pereche, în funcție de tipul de față cu care ai fost înzestrat!

Fața ovală

În primul rând, felicitări; ai motive de mândrie, deoarece acest tip de față este considerat a fi cel mai armonios și mai echilibrat și, prin urmare, mai ofertant. În cazul tău, lungimea feței e mai mare decât lățimea pomeților, iar fruntea e mai lată decât maxilarul. Poți opta pentru orice barbă îți dorești, deoarece nu e nevoie nici să accentuezi, dar nici să corectezi optic trăsături.

Ceea ce nu înseamnă că e recomandat să îți schimbi stilul în fiecare lună. Desigur, e fun să te joci cu diversele tipuri de barbă, dar un look clasic se va potrivi cel mai bine fizionomiei tale. Împrumută din nonșalanța lui Ben Affleck și optează pentru o barbă plină, cu linii curate, dar îngrijită. De fapt, acesta este singurul must în ceea ce privește look-ul tău: ai nevoie de o barbă care să strălucească, perfect stilizată. Caută în mediul online ceara pentru barbă la cele mai mici prețuri: vei găsi oferte remarcabile de produse care să hidrateze, înmoaie și modeleze în forma dorită părul tău facial.

 

Ceara hidratantă pentru barbă și mustață Hydrating Wax Beard Moustache reprezintă alegerea ideală în acest sens, oferindu-ți o barbă bogată, masculină, dar parfumată plăcut și îngrijită. Produsul nu conține parabeni, sulfați sau coloranți.

Fața pătrată

Acest tip de fizionomie e caracterizat prin proporții aproximativ egale între trăsături, cu o bărbie mai degrabă ascuțită decât rotunjită. E fără urmă de îndoială un chip pe care și-l dorește orice bărbat, cu un maxilar puternic care inspiră tărie.

Însă nu trebuie să conjuri în integralitate fizionomia tăietorului de lemne sălbatic pentru a emana forță prin toți porii. De aceea, specialiștii îți indică să te ferești de o barbă mult prea deasă sau prea bogată, care nu va face decât să adauge proporții formei feței tale.

Dimpotrivă, o barbă ușor alungită în zona maxilarului, ce rotunjește bărbia, e de dorit. Aceasta va mai îmblânzi acei pomeți lați, fără a-ți slăbi însă din putere. De asemenea, va centra atenția și spre alte trăsături, cum ar fi ochii tăi strălucitori sau zâmbetul dezarmant.

 

Fața rotundă

În cazul tău, lățimea pomeților și lungimea feței sunt comparabile, iar maxilarul și fruntea sunt vizibil mai mici. Scopul tău este să te ferești de la a accentua și mai mult obrajii, de aceea e recomandat să eviți bărbile pline, generoase.

Optează pentru un stil în formă de triunghi, care să rotunjească sau să alungească bărbia. Cel mai bun exemplu în acest sens este Leonardo DiCaprio, care își flatează în mod exemplar șarmul tineresc la peste 40 de ani cu ajutorul acestei bărbi.

Fața în formă de inimă

Caracterizat printr-o frunte mai lată decât maxilarul și o bărbie ascuțită, acest tip de față are nevoie de o barbă care să confere echilibru proporțiilor sale.

Dacă ceea ce te supără e maxilarul tău prea delicat, trebuie să concentrezi pilozitatea facială tocmai în această zonă. Optează pentru o barbă mai bogată în dreptul mustăţii și al bărbiei, care să confere dimensiune părții inferioare a feței. De asemenea, ai grijă de barba ta și tunde-o regulat, deoarece fața mică poate avea de suferit în cazul în care pilozitatea facială devine mult prea dominantă.

Fața în formă de diamant

Una dintre cele mai masculine fizionomii are și ea nevoie de un strop de ajutor din partea bărbii. Fața în formă de diamant este particularizată prin faptul că lățimea e egală cu lungimea feței. Cea mai extinsă zonă este cea a pomeților, urmată de frunte și maxilar, iar bărbia e în general puternică, ascuțită.

Tu poți alege liber o barbă bogată pe obraji, deoarece scopul este să rotunjești bărbia. Tunde părul mai mic în zona acesteia, și procedează la fel și în cazul mustății. Însă fizionomia ta se împacă bine cu aproximativ orice tip de barbă, precum cea ovală, așa că nu ai de ce să îți faci griji.

Ți-am clarificat una dintre cele mai importante întrebări: „ce tip de barbă să aleg în funcție de forma feței'? Sperăm că informațiile oferite de noi îți vor fi utile. Cere lămuriri și de la bărbierul sau de la stilistul tău, care vor ști cu siguranță să îți indice barba ce te avantajează cel mai bine!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial