(P) Ce proprietăți are mierea de Manuka?

Proprietățile mierii de Manuka

Mierea de Manuka este un tip de miere originar din Noua Zeelandă, cunoscut pentru efectele sale terapeutice. Acest tip de miere are calități antibacteriene unice, datorită conținutului ridicat de metilglioxal, un compus natural putenic antibacterian. În ultimii ani, această miere a câștigat tot mai multă atenție în întreaga lume pentru proprietățile sale unice și pentru multiplele utilizări terapeutice. Mierea de Manuka autentică este produsă doar în Nouă Zeelandă, de albinele care polenizează floarea arborelui de Manuka.

Proprietățile mierii de Manuka sunt foarte numeroase și din acest motiv tot mai multe persoane aleg acest remediu naturist în detrimentul tratamentelor medicamentoase. Este utilizată că unguent natural pentru tratarea rănilor, zgârieturilor sau arsurilor și în tratarea a numeroase afecțiuni, în funcție de conținutul de metilglioxal. Cu cât cantitatea acestui compus unic este mai mare, cu atât concentrația antibacteriană este mai puternică.

Mierea de Manuka este recomandată pentru întărirea sistemului imunitar, pentru tratarea afecțiunilor gastro-intestinale, pentru îmbunătățirea sănătății la nivelul cavității bucale, pentru vindecarea rănilor, în tratamentul bacteriilor de tip E-coli, Salmonela, Stafilococ Auriu și multe altele. Cercetările au arătat că mierea de Manuka are potențialul de a apară organsimul împotriva ulcerelor gastrice, oferind un efect antiinflamator. Această miere este considerată a fi cel mai puternic antibiotic natural.

Printre proprietățile mierii de Manuka se numără și favorizarea vindecării rănilor, iar conținutul ridicat de zahăr ajută la protejarea acestora. De asemenea, mierea de Manuka încetinește procesul de îmbătrânire, catifeleaza pielea și ajută în tratarea semnelor lăsate de acnee. Pentru ameliorarea inflamatiilor și iritatiilor asociate cu acneea, se aplică un strat subțire pe ten, astfel încât să se acopere zona afectată.

Deși consumul de zahăr nu este recomandat pentru o bună sănătate orală, mierea de Manuka are efecte puternice antibacteriene și contribuie la prevenirea cariilor dentare. Alte proprietăți ale mierii de Manuka includ ameliorarea durerilor de stomac, îmbunătățirea digestiei, stimularea sistemului imunitar și asigurarea unui plus de energie. Durerile de gât pot fi ameliorate datorită proprietăților antivirale și antibacterine pe care le are această miere unică.

Tipuri de miere de Manuka

Pe fiecare borcan este menționat factorul de metilglioxal, iar consumatorii pot folosi această informație în momentul alegerii tipului potrivit de miere pentru afecțiunile lor. De exemplu, nivelul MGO 100+ este recomandat pentru întărirea sistemului imunitar, pentru dureri ușoare de gât. Mierea cu factorul MGO 550+ are cele mai puternice proprietăți antibacteriene și este întrebuințată mai ales în cazul infecțiilor care au dezvoltat rezistență la antibiotice. Consumatorii vor sesiza că această miere le va îmbunătăți calitatea generală a vieții, deoarece ameliorează simptomele a numeroase afecțiuni și contribuie la vindecarea rănilor.

Datorită popularității de care se bucură și a faptului că cererea este mai mare decât oferta, există numeroase încercări de a falsifică produsul original, motiv pentru care mierea de Manuka trebuie achiziționată doar din surse de încredere, indiferent de tipul ales.

Indicații de utilizare

Mierea de Manuka poate fi folosită atât pentru uz intern, consumată ca atare sau adăugată în alte alimente, cât și pentru uz extern, în tratamente topice.

Chiar dacă are numeroase proprietăți și beneficii, această miere are un conținut ridicat de zahăr și se recomandă consumul a doar 2-3 lingurițe pe zi. Poate fi consumată că atare sau alături de pâine prăjită, cereale sau iaurt. Fiind naturală și neprocesata, mierea poate avea texturi și culori diferite, care nu îi afectează, însă, proprietățile. Multe persoane aleg să integreze această miere în diverse rețete, iar printre cele mai populare se număra smoothie-urile și înghețată. Alți consumatori preferă să o adauge în ceai, însă trebuie ținut cont de faptul că acest lucru este nerecomandat dacă ceaiul este fierbinte. Cel mai bine este că băutură să fie călduță, deoarece combinația de miere și lichide fierbinți poate fi toxică.

În ceea ce privește utilizarea externă, tratarea rănilor și a zgarieturilor nu foarte grave, care nu necesită cusături sau îngrijiri medicale, se poate aplică miere de Manuka pe un bandaj, care se pune apoi pe piele. Cu ajutorul unui bandaj sau pansament se va evita răspândirea sau scurgerea mierii în afară zonei vizate. Nu se recomandă aplicarea mierii direct pe rană.

Contraindicații privind consumul de miere de manuka

Consumul de miere este nerecomandat pentru copiii care nu au împlinit un an. În general, majoritatea oamenilor pot consuma mierea de Manuka, însă, dacă o persoană suferă de diabet sau este alergică la alte tipuri de miere, trebuie să consulte medicul în prealabil.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial