(P) Ce alegi dintre pahare de cristal și pahare de sticlă?

Atunci când vrei să cumperi un set de pahare pentru familie, există mai mulţi factori importanţi pe care trebuie să le ai în vedere, iar un prim factor este materialul folosit de producător pentru fabricarea paharelor: cristal strălucitor sau sticlă?

Atât paharele de cristal, cât și paharele de sticlă pot fi o alegere bună. Ambele au avantaje și dezavantaje, însă cristalul se consideră o variantă mai elegantă și nobilă, adecvată ocaziilor speciale, iar sticla se pretează, datorită proprietăților sale mai degrabă folosirii zilnice.

Pahare din cristal

Diferența dintre cristal și sticlă este că cristalul are în compoziție între 10%-40% oxid de plumb, ceea ce îi conferă anumite proprietăți superioare față de sticlă, cum ar fi un nivel de refracție crescut, ceea ce îi asigură claritatea și strălucirea atât de specifice unui cristal de nivel superior. Conținutul de oxid de plumb îi conferă și greutatea mai mare față de sticlă, dar și sunetul adânc când paharul este lovit ușor.

Paharele de cristal pot fi foarte subţiri şi elegante, iar când cauți pahare pentru şampanie sau vin, eleganţa, strălucirea și claritatea sunt un avantaj indubitabil. Paharele cu picior fin vor fi, de fiecare dată, preferate în faţa celor cu picior gros.

Cristalul cu conținut mare de oxid de plumb reprezintă o alegere de lux, iar asta se traduce și într-un preț considerabil mai mare față de sticlă. 

Pahare din cristal într-o varietate mare găsești pe site-ul magazinului online de cadouri, pe www.classgifts.ro/product-category/bohemia-cristal-si-sticla/pahare-cristal-bohemia. Există modele din cristal Bohemia pentru apă, aperitiv, bere, șampanie, vin alb, vin roșu, cognac, whisky, dra și seturi cu sticlă și pahare.

Pahare din sticlă

Cel mai important avantaj al paharelor din sticlă este acela că sticla nu este un material poros, astfel că nu absoarbe aromele sau substanțele chimice.

Sticla nu este un material supus coroziunii, așadar paharele pot fi spălate fără probleme la mașina de spălat vase. Dacă vrei să alegi pahare de calitate din sticlă, alege sticla borosilicată care este rezistentă la temperaturi ridicate ale apei, dar si la zgârieturi.

Paharele din sticlă nu sunt la fel de elegante și de rafinate precum cele din cristal. Însă pentru masa în familie și utilizare zilnică sunt o alegere excelentă.

Alegerea paharelor în funcție de eveniment

Este deosebit de important să te asiguri că selectezi paharele potrivite pentru fiecare eveniment și pentru fiecare băutură servită. Nu doar că vei da dovadă de educație aleasă, ci le vei oferi invitaților posibilitatea de a savura mai bine aromele băuturilor – consideră reprezentanții magazinului online ClassGifts.ro.

Pentru utilizare zilnică îți poți îndrepta atenția spre pahare din sticlă, care au formă cilindrică și capacitatea de 250 – 350 ml. Aceste pahare sunt usor de spălat atât manual, cât și cu mașina de spălat vase.

Pentru mesele festive alege seturi de pahare din cristal, care conțin între 2 și 12 pahare.

Cristalul se folosește și pentru obiecte de decor, așadar, dacă vrei să asiguri oaspeților tăi experiențe deosebite asortează paharele de cristal de pe masă cu un decantor, suport lumânări sau vază din cristal Bohemia.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial