(P) Ce abilități sociale se pot dezvolta în urma unor cursuri pentru copii?

(P) Ce abilități sociale se pot dezvolta în urma unor cursuri pentru copii?

Școala românească îi ajută pe copii să acumuleze multe informații din cele mai diverse domenii, însă neglijează cu totul pregătirea pentru situații concrete de viață. Spre exemplu, adolescenții termină liceul fără ca cineva să se fi ocupat în mod direct și conștient de dezvoltarea abilităților sociale.

Tocmai acesta este rolul unor cursuri pentru copii precum cele organizate de Success Academy: să completeze educația clasică școlară. Iată ce calități poți să dobândești, dacă alegi să faci parte din acest program de succes!

Cum să clădești relații autentice?

Indiferent de caracterul său, fiecare dintre noi simte nevoia să socializeze și să se înconjoare cu oameni cu care poate comunica eficient. Modul în care vei reuși să te integrezi într-un colectiv de lucru sau să îți faci prieteni la maturitate este determinat, în mare măsură, de abilitățile sociale însușite încă din copilărie și adolescență.

Success Academy te învață, prin intermediul acestor cursuri pentru copii, cum să clădești relații autentice, care să aducă beneficii tuturor participanților. Astfel, înveți și cum să eviți relațiile care ajung să facă mai mult rău decât bine și care îți blochează dezvoltarea. 

Inteligența interpersonală și empatia

În cadrul diferitelor cursuri pentru copii organizate de Success Academy, inteligența interpersonală ocupă locul deplin meritat, conform importanței pe care o va deține în viața de adult. Într-adevăr, angajatorii de la companiile de succes acordă o deosebită atenție așa-numitelor soft skills, care se referă la capacitatea de a comunica, de a interacționa cu cei din jur și de a lucra eficient în cadrul unei echipe.

Inteligența interpersonală și empatia se pot dezvolta și tocmai acest lucru este realizat în cadrul cursurilor de dezvoltare personală. Celor mici le vor fi oferite toate instrumentele de care au nevoie pentru a obține succesul pe plan social. Profesorii vor recurge, în acest scop, atât la noțiuni de natură teoretică, cât și la exerciții practice.

Arta conversației

Comunicarea eficientă se desfășoară pe mai multe niveluri, fiecare dintre ele fiind explicat cu răbdare în cadrul unor cursuri pentru copii. Există, astfel, comunicarea verbală, unde cuvintele joacă rolul cel mai important. Dar fundamentale sunt și comunicarea nonverbală, realizată prin gesturi, mimică și limbaj corporal, precum și comunicarea paraverbală, care ține de ritm, intonație și diferite pauze în discurs. 

Prin diferite exerciții și tehnici cu eficiență verificată, vei reuși să stăpânești în egală măsură toate cele trei componente ale unei comunicări de succes. Astfel, vei reuși să te faci înțeles și, în același timp, să le oferi celor din jur impresia că, datorită unei ascultări active, ești persoana pe care se pot baza și căreia îi pot spune orice. 

Importanța primei impresii

Două sesiuni de cursuri pentru copii sunt menite să te învețe cum să atragi atenția asupra propriei persoane, cum să îți faci cunoscute calitățile și să te asiguri că vocea ta contează. În acest scop, esențială este prima impresie. 

Există studii psihologice care au dovedit că oamenii au nevoie de doar 7 secunde pentru a-și forma părerea despre o persoană pe care o întâlnesc pentru prima dată. Așadar, este esențial să știi cum să folosești aceste secunde în propriul avantaj!

Odată ce ai făcut o primă impresie bună, aceasta se cere consolidată. Poți realiza acest lucru comportându-te într-un anumit fel și, mai ales, spunând lucruri memorabile, care vor rămâne în mintea interlocutorilor. Iată o altă deprindere esențială pe care o vei dovedi dacă alegi să participi la cursuri pentru copii organizate de Success Academy!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial