(P) Care este semnificația lumânărilor de Botez?

Lumânările pentru botez sunt printre primele daruri semnificative, aparte ce vin din partea nașilor către noul născut. Modul în care este decorată lumânarea va fi alegerea nașilor, care la nevoie se vor consulta cu părinții. Însă, pentru o variantă sigură, cu care nu poți da greș în postura de naș, poți alege flori albastre sau galbene pentru băiețel și flori roșii sau roz pentru fetiță. Un aranjament realizat din flori albe va fi potrivit atât pentru băieței, cât și pentru fetițe. Nu uita să alegi varianta de flori naturale.

În creștinism lumânarea are o semnificație specială, întrucât Iisus a adus lumina în lume reprezentând harul și mântuirea. Taina Botezului reprezintă intrarea micuțului în rândul creștinilor, astfel trecerea de la întuneric la lumină, lumânarea fiind simbolul credinței lumii, al adevărului și al vieții de creștin.

Întrucât lumânarea este aprinsă din lumânarea pascală, lumina acesteia poate semnifica lumina lui Hristos. Și pentru că aceasta lumânare pascală semnifică faptul că Iisus a învins răul, se spune că lumânarea sprijină micuțul pentru îndepărtarea oricărui rău ce ar putea să-i apară în cale pe parcursul vieții.

Lumânarea de Botez este cu siguranță simbolul luminii, semnifică sfințenia și viața curată și dreaptă, reprezentându-l pe Iisus Hristos. Prezența lumânării la taina Botezului simbolizează lumina ce trebuie să însoțească viața copilului astfel încât acesta să aibă o viață curată, frumoasă și înțeleaptă. Lumânarea este simbolul vieții veșnice. Motivul pentru care lumânarea trebuie să fie realizată din ceară sau parafină este acela că aceasta se considera o jertfă adusă lui Hristos, astfel că trebuie să fie confecționată dintr-o ceară curată.

Achiziționarea lumânării rămâne în grija nașilor, cel puțin așa se procedează în tradiția creștină. Dar pentru alegerea potrivită și pentru ajutor în decorarea lumânării cu siguranță pot apela la părinții sau pot decora în funcție de sexul bebelușului sau mai există varianta în care alegi și decorezi lumânarea astfel încât să fie potrivită decorului. Nașul va aduce lumânarea la biserică, acolo unde preotul o va aprinde. Aceasta trebuie să fie aprinsă pe tot parcursul slujbei și va fi ținută de către naș. Prin faptul că ești naș și porți acea lumânarea îți asumi un rol destul de important în viața micuțului, trebuie să-i fii un exemplu pozitiv în viața lui, să-i dai sfaturi la nevoie și să-l ajuți atunci când îi va fi greu și părinții nu îl vor putea ajuta. Vei fi exact ca lumina lumânării de botez, un călăuzitor pentru micuțul pe care l-ai botezat, ca un al doilea părinte.

Așadar lumânările de botez au diferite semnificații și sunt în strânsă legătură cu micuțul botezat și nașii acestuia, iar esențialul este că lumânările sunt un obiect principal pentru acest eveniment și fără acestea nu ar avea loc Botezul.

Dacă ai probleme cu identificarea unei lumânării potrivite sau pur și simplu ești indecis îți poți arunca o privire pe internet, unde găsești lumânări de botez de la Maison dOr. Simplu și rapid, fără stres și din confortul casei tale poți alege una dintre lumânările pe care o consideri potrivită evenimentului tău.  

Sursa foto: https://pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial