(P) Care e visul tău? Să fii supererou și să salvezi lumea? Să ai puterea de a deveni invizibil?

(P) Care e visul tău? Să fii supererou și să salvezi lumea? Să ai puterea de a deveni invizibil?

Toţi am visat cȃndva să fim poliţiști, ofiţeri sub acoperire sau poate un fel de Mata Hari, măcar atunci cȃnd ne jucam de-a hoţii și vardiștii. Ce se ȋntȃmplă cȃnd visele din copilărie se ȋmplinesc?

Ȋn noua noastră viaţă', un roman al contrastelor, oferă atȃt răspunsuri, cȃt și ȋntrebări. Toţi ne dorim să iubim și să fim iubiţi. Uneori pare o joacă, alteori e complicat, iar căile iubirii sunt nebănuite. Are voie o agentă secretă să se ȋndrăgostească? Pȃnă unde poate să meargă pentru a-și ȋmplini visele? Ce trebuie să suporte?

În noua noastră viață' îmbină elemente reale, pe care toată lumea le cunoaște de la televizor sau din ziare, cu elemente imaginare. Povestea este construită în jurul unor întâmplări care au marcat anul 2016, cum ar fi atacul terorist de la Nisa, cutremurul din Italia, tentativa de puci din Turcia.

Autoarea a abordat subiecte considerate tabu, le-a condimentat cu iubire și pasiune, iar rezultatul este unul încântător. Povestea frumoasă de dragoste este îmbrăcată în detalii periculoase, adaugând astfel sarea și piperul necesare unui roman de succes. Cititorul nu intuiește ce se va întâmpla pe pagina următoare sau în capitolul următor, iar felul în care este construită cartea îl determină să nu o lase din mână până la final.

Laura Grigore, protagonista romanului În noua noastră viață' de Raluca Ignat, o tânără inteligentă, este prinsă într-un joc al destinului ce îi va deveni propria închisoare. Pe de o parte, mariajul cu Radu nu o împlinește sub nicio formă, iar de cealaltă parte, faptul de a fi agent secret o condiționează din multe puncte de vedere.

În momentul în care privirea Laurei o întâlnește pe cea a lui Rafael, redactorul-șef pe care este plătită să îl spioneze, misiunea se transforma într-o luptă aprigă între sentimente și datorie, responsabilitate și destin.

Să fie regulile făcute doar pentru a fi ȋncălcate sau Laura va trebui să răspundă pentru sentimentele sale?

Trebuia să mă limitez la o relaţie de ȋncredere deplină, bogat presărată cu promisiuni cȃt mai vag indecente, dar uite că s-a ȋntȃmplat: simţurile s-au răzvrătit, au ȋnceput să-l ceară. Nu doar că ȋl doresc, dar aș vrea să ȋl ȋncorporez ȋn mine'.

Ȋntre pasiunea pe care o descoperă pentru jurnalism și adevărata ei carieră, construită cu trudă, protagonista pare că plutește ȋn derivă. Iubirea pentru Rafael, asociată cu pericolul pe care-l implică o astfel de relaţie, ȋi dă bătăi de cap. Situația se complică și pentru că Laura are un băiețel pe care nu îl vede crescând lângă un bărbat diferit de tatăl său. Sentimentul matern nu știe cum să facă pace cu dorința de a se simți din nou femeie.

Încordare, suspans, căutarea unor soluții, frica de schimbare… o mulţime de stări și emoţii trec cititorul prin filtrul propriei minţi, ȋl rup de realitate pentru ca, mai tȃrziu, să ȋl izbească de ea. Ajunge să empatizeze cu personajele și resimte dramele acestora ca pe propriile trăiri.

Romantismul și răsturnările de situații te ȋnsoţesc permanent. Ȋţi dorești să citești mai mult, deși povestea a ajuns la ultima pagină. Un roman despre dragoste și ură, secrete și mituri.

O carte ca un film care ȋţi va schimba părerea despre lume!

Ce spun cititorii:

E o carte foarte, dar foarte interesantă.! Mi-a plăcut foarte mult, am citit-o foarte ușor și repede! Nicio secundă nu m-a plictisit. Personajele sunt extraordinare, acțiunea este fantastică și chiar m-a surprins. Citind această carte am avut senzația că fac parte din ea. A fost chiar pe sufletul meu!

Elena Doroiman, specialist marketing

De la prima pagină până la ultima nu am lăsat cartea jos. Un subiect captivant și o carte bine scrisă. Aștept continuarea!

Adelina Dumitrașcu, manager dezvoltare

Vreau să recomand această carte! Subiectul și stilul este cu totul neașteptat. Este o carte de dragoste, acțiune, suspans… pur și simplu nu te poți opri din citit până când nu o termini!

Monica Zărnescu, inginer

O carte ca un film, intensă, incitantă, plină de erotism și situații neprevăzute, situații limită, în care trebuie luată o hotărâre de moment, o carte care te stârnește să citești mai departe până ajungi la finalul care pare dezlănțuit. O carte cu adevărat OOOAAAAUUUUU!

Iuliana Chirea, artist plastic

Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse