(P) Bazele frumuseţii – produse cosmetice esenţiale pentru începătoare

Probabil că eşti pregătită să scufunzi pensulele în sutele de culori disponibile pentru fardurile de pleoape, blush, fond de ten şi pudră. Dar, înainte de a-ţi începe marea carieră în make-up ar trebui să citeşti aici mai multe informaţii despre cosmetică şi să urmăreşti cu atenţie ghidul de mai jos, pentru a înţelege ce produse trebuie să foloseşti la început de drum.

Pentru machiajul feţei ai nevoie de mai multe produse pentru a te asigura că fiecare clientă va pleca mulţumită din scaunul de machiaj, te va recomanda şi va reveni cu plăcere la tine pentru orice eveniment important din viaţa ei. Iată ce trebuie să conţină trusa ta de machiaj:

Fond de ten

Ca orice artist, fie experiemntat fie începător, trebuie să te asiguri că începi machiajul cu o bază curată, netedă. Pentru a face acest lucru ai nevoie de un fond de ten care să se întindă perfect şi să acopere orice imperfecţiune de pe tenul clientei. Pentru a aplica fondul de ten ai nevoie de un burete. Bureţii beauty blender absorb produsul în exces, permiţându-ţi să adaugi treptat cantitatea ideală de fond de ten.

Concealer

Corectorul şi concealerul sunt două elemente esenţiale care trebuie să fie incluse în orice tip de machiaj. Concealerul oferă un look şi un finish perfect, pe care toţi make-up artiştii îl caută. Cu toate acestea, concelerul poate fi greu de stăpânit pentru artiştii începători, de aceea este important să foloseşti o formulă uşor de aplicat. Trebuie să ţii cont de faptul că există concealer pentru ochi şi concealer pentru faţă. În mod normal, pentru zona de sub ochi doreşti să foloseşti un concealer hidratant care să acopere liniile fine. Concealerul pentru faţă este mai dens şi este potrivit pentru acoperirea zonelor roşii, decolorate sau cu pete.

Bronzer

După ce creezi o bază impecabilă este important să aplici bronzer în anumite zone ale feţei pentru a adăuga un strop de culoare. Aplică bronzer sub linia părului, pe pomeţi şi pe gât pentru a crea un look perfect.

După ce completezi trusa cu elementele esenţiale pentru machiajul fetei, ai nevoie să adaugi în kit-ul tău de machiaj produse cosmetice pentru machiajul ochilor. Iată ce trebuie să conţină trusa ta de machiaj, cel puţin la început de drum:

Eyeliner şi mascara

Eyeliner-ul este un produs extrem de important. Cu un eyeliner poţi schimba uşor un machiaj de zi într-un machiaj de seară. Alege o formulă uşor de aplicat şi foloseşte eyeliner-ul ori de câte ori vrei să scoţi în evidenţă linia ochilor. 

Mascara dă volum genelor şi le alungeşte, completând astfel machiajul ochilor. Este un produs ce nu trebuie să lipsească din nicio trusă de machiaj.

Paleta de farduri

Paleta de farduri nu trebuie să lipsească din kit-ul tău de începător. Alege o paletă care să conţină nuanţe în culori calde şi neutre, câteva culori mate şi nuanţe strălucitoare. Având o astfel de paletă, ai posibilitatea de a crea nenumărate combinaţii de culori.

Fard pentru sprâncene

Pentru a da formă sprâncenelor poţi folosi gel pentru sprâncene sau pudră. Orice începător poate folosi cu precizie aceste produse dacă are pensula potrivită. Alege cu atenţie pensula pentru aplicarea fardului de sprâncene, şi alege cel puţin două nuanţe pe care să le ai în permanenţă în trusa de make-up.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial