(P) Atracții de neratat pe insula Rhodos

Insula Rhodos este destinația ideală în care să-ţi petreci o vacanţă de poveste, în mijlocul naturii uluitoare şi cu numeroase oportunităţi de explorare a culturii şi istoriei ţinutului. Rhodos îți va oferi momente unice de vacanță, fie că ești în căutare de relaxare, liniște sau, dimpotrivă, vrei să te bucuri de o viață de noapte activă sau de zile distractive.

Rhodos

Acropola din Lindos


Situl arheologic al orașului Lindos este unul dintre cele mai valoroase din Grecia. Vechiul oraș a fost fondat de către dorieni undeva prin secolul X î.Hr. și a fost unul dintre centrele comerciale majore din Europa.

Dacă urci până la Acropola care domină orașul cu case albe, vei putea admira rămășițele unor temple și sanctuare închinate zeilor, unul dintre cele mai valoroase este cel dedicat zeiței Atena Lindia dar și templul închinat Împăratului Dioclețian.

Palatul Marilor Artiști

Aproape de potul orașului Rodos se află una dintre cele mai impozante construcții vechi de pe insulă. Castelul Cavalerilor Ioaniți a fost ridicat în secolul al XIV lea, dar a fost distrus parțial mulți ani mai târziu în urma unei explozii.

Prin anul 1937 italienii au restaurat castelul și i-au adăugat mozaicuri romane și bizantine, dar și sculpturi elenistice fermecătoare. Palatul Marilor Artiști găzduiește astăzi o mulțime de opere de artă valoroase pe care vei avea ocazia să le admiri dacă vizitezi muzeul.

Parcul Acvatic Faliraki

Unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Europa se află în Rhodos. Faliraki este locul perfect dacă îți dorești o zi plină de aventuri alături de cei mici, sau de prieteni. Vei găsi aici o sumedenie de tobogane destinate amatorilor de senzații tari, piscine cu valuri ideale chiar și pentru surf, dar și râuri leneșe și mici 'insulițe' pentru relaxare.

De Mădălina Isar

Sejur Rhodos 

Hotel Alea 3*- de la 199 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber