(P) 6 sfaturi pentru cea mai bună pâine de casă

Nu există preparat de iarnă mai gustos decât pâinea de casă, proaspăt ieșită din cuptor. Este atât de bună, că o mănânci goală. Dacă tu vii cu rețeta, noi îți povestim de ce alte recomandări ar trebui să ții cont ca să îți iasă o pâine delicioasă.

  1. Folosește o făină specială pentru pâine

Făina standard 650, cum este cea de la raftulbunicii.ro, este o făină fără aditivi sau amelioratori din care se obțin aluaturi care se frământă ușor și cresc frumos.

Este făina potrivită și pentru blatul de pizza, focaccia, fursecuri și biscuiți. Dacă îți dorești să prepari o delicioasă pâine cu mălai, alege un mălai galben-auriu, de calitate superioară.

  1. Începe cu o rețetă simplă

Ingredientele de bază sunt făina, drojdia, apa și sarea. Dacă nu ai mai făcut pâine, îți poți începe antrenamentul' cu o rețetă de pâine everiască împletită (challah), obținută dintr-un aluat (făină, apă, sare) îmbogățit cu ouă și ulei, sau cu focaccia, care poate fi simplă, sau cu roșii cherry și rozmarin.

  1. Încearcă și alte tipuri de făină

Odată ce ai învățat cele mai simple rețete, poți experimenta și cu alte tipuri de făină – făina obținută din grâu dur (care poate fi folosită și la paste), făina integrală, făina de secară.

  1. Fă cald în bucătărie

Încălzește cuptorul înainte de a introduce pâinea, pentru a ajuta aluatul să crească, și asigură-te că temperatura din bucătărie este constantă.

  1. Evaluează bine ingredientele

Prea multă sare strică gustul, apa fierbinte sau o temperatură prea ridicată în bucătărie anulează efectul drojdiei, prin urmare, aluatul nu va crește.

  1. Nu lăsa aluatul prea mult la crescut

Timpul recomandat pentru creșterea aluatului este, de obicei, de o oră, o oră și jumătate, dar nu toate rețetele sunt la fel. Important e să nu uiți aluatul cu orele în bucătărie – nu va crește mai mult, ci se va scufunda.

Sursa foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Culinar