(P) 2 motive pentru care ar trebui sa beți matcha

(P) 2 motive pentru care ar trebui sa beți matcha

Din 2015, matcha a crescut în popularitate atât în ​​rândul consumatorilor de ceai, cât și al celor de pe Instagram. Dar, se pare, matcha nu este nimic nou. De fapt, a fost folosit în ceremoniile ritualice de ceai încă din secolul al XII-lea.

Deci, de ce există tot acest hype despre matcha? Este ceaiul verde matcha de fapt bun pentru dvs.? Și cum îl puteți adăuga în dieta dvs? Citiți mai departe pentru a afla.

Ce este matcha?

Dacă vă gândeați că cuvântul matcha înseamnă ceva special, gândiți-vă din nou. În mod literal înseamnă „ceai praf'.

Ceaiul Matcha provine din aceeași plantă din care provine tot ceaiul: Camellia sinensis. Spre deosebire de ceaiul verde obișnuit, matcha este cultivat în umbră cu 20-30 de zile înainte de a fi recoltat. Acest proces nu numai că mărește conținutul de aminoacizi al ceaiului, ci și conținutul de clorofilă care conferă matcha culoarea verde strălucitoare.

După recoltarea frunzelor, frunzele sunt aburite, uscate și măcinate într-o pulbere fină. Când beți ceai matcha, primiți substanțele nutritive din întreaga frunză de ceai. Aceasta înseamnă că consumați mai mulți antioxidanți.

Matcha & cofeina

Deoarece matcha este fabricat din întreaga frunză de ceai, conține mai multă cofeină decât ceaiul obișnuit – de trei ori cantitatea, mai exact. Dar cum se compară matcha cu cafeaua?

În medie, o ceașcă de cafea preparată conține 95 mg de cofeină, deși acest număr poate varia foarte mult în funcție de tipul de cafea. Matcha, pe de altă parte, conține aproximativ 70-80 mg de cofeină pe cană. Deși diferența de cofeină este minimă, tipul de cofeină din ceai face diferența. De ce? Pentru că organismul îl metabolizează diferit.

Spre deosebire de cofeina din cafea, care este eliberată rapid în sânge, cofeina din matcha este eliberată încet. Acest lucru se datorează faptului că moleculele de cofeină din matcha (și ceaiul verde) se leagă de catechine. Pe măsură ce catechinele se descompun, cofeina pătrunde lent în fluxul sanguin într-o perioadă de 6-8 ore.

Acest proces previne, de asemenea, adrenalina și vârfurile de insulină, ceea ce previne high-ul de cofeină și scăderea zahărului din sânge.

2 beneficii ale ceaiului matcha

Aveți nevoie de un motiv pentru a încerca matcha? Ce ziceți de 2? Umpleți-vă ceașca cu acest ceai verde pentru a experimenta aceste beneficii matcha.

Este bogat în antioxidanți.

Lucrurile bune vin în pachete mici – iar frunzele de ceai nu fac excepție! Ceaiul verde Matcha are unul dintre cele mai mari ratinguri antioxidante. Valoarea capacității de absorbție radicală a oxigenului (ORAC) este de 1348 de unități pe gram. Aceasta reprezintă 13x antioxidanții din rodii și 15x antioxidanții din afine.

Studiile au arătat că conținutul ridicat de antioxidanți din ceaiul matcha poate preveni deteriorarea celulelor cauzate de radicalii liberi. Ceaiul verde Matcha conține, de asemenea, o clasă de antioxidanți cunoscuți ca catehine. Și este deosebit de bogat în epigalocatechină galat sau EGCG – de 3 ori mai mult decât alte ceaiuri verzi.

Protejează împotriva unor tipuri de cancer.

Vorbind despre EGCG, mai multe studii au arătat că această catehină este protectoare împotriva multor tipuri de cancer.

Cancerul de prostată: un studiu din 2008 publicat în „Oncogene' a constatat că EGCG din ceaiul verde a contribuit la distrugerea celulelor canceroase de prostată.

Cancerul de sân: O metaanaliză din 2006 a constatat că femeile care au băut cel mai mult ceai verde și-au redus riscul de cancer de sân cu 22%.

Cancer de colon și rect: Un studiu din 2008 realizat pe 69.710 femei chineze a descoperit că băutorii obișnuiți de ceai verde și-au redus riscul de cancer colorectal la jumătate.

Cancer de piele: Studiile de laborator arată că consumul de ceai verde sau aplicarea de ceai verde direct pe piele pot ajuta la prevenirea cancerului de piele declanșat de UV prin absorbția daunelor UV și eliminarea radicalilor liberi.

Cancerul pulmonar: în 2008, cercetătorii au descoperit că EGCG în ceaiul verde poate inhiba migrația celulelor tumorale bronșice în plămâni.

Și nu doar EGCG joacă un rol în abilitățile matcha de combatere a cancerului. Potrivit Institutului Național al Cancerului (NCI), EGC, ECG și EC sunt, de asemenea, puternici luptători împotriva cancerului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial