Toată lumea a auzit de ulei de cocos, însă mai puțin de oțet din nucă de cocos. Ei bine, chiar dacă sună ciudat, și acesta se găsește pe piață și are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este un aliment foarte nutritiv, cu multe proprietăți senzaționale.
Oțetul din nucă de cocos este un condiment care provine din Sudul Asiei și India, însă poate fi găsit și în Europa sau America. Poate fi folosit pentru gătit, dar are și o mulțime de proprietăți medicinale.
Acest aliment este fermentat în mod natural, astfel că poate fi folosit și sub forma unui tratament naturist.
Probioticele sunt o sursă sănătoasă de micro-organisme, care mențin sănătatea tractului digestiv, potrivit secretele.com. De asemenea, acestea controlează bacteriile tractului digestiv și ajută la tratarea diareea, sindromul colonului iritabil, dar și intoleranța la lactoză.
Ce poate trata oțetul de cocos
– Bolile inflamatorii
– Diareea infecțioasă
– Diareea datorată consumului de antibiotice
– Afecțiunile orale
– Previne alergiile și răcelile
– Afecțiunile pielii
– Menține sănătatea tractului urinar
Acest aliment este făcut din seva copacului, care crește în sol vulcanic plin de minerale. Conține fosfor, fier, magneziu, zinc, sulf, mangan și cupru. Potasiul este important pentru echilibrarea presiunii arteriale și pentru a metaboliza zahărul, fosforul lucrează împreună cu calciul pentru a întări oasele și a crește abilitatea corpului de absorbi alți nutrienți. În plus, fierul este esențial pentru crearea celulelor roșii. Cuprul ajută organismul să asimileze fierul, iar magneziul ajută funcționarea mușchilor și a nervilor.
3. Oțetul de cocos este o sursă importantă de aminoacizi
Conține opt aminoacizi importanți, care ajută la menținerea sănătății. Aceștia nu pot fi produși de organism: izoleucina, histidină, leucină, lizină, metionină, fenilalanină, treonină, triptofan și valină. Aminoacizii pot dezvolta masa musculară și protejează țesutul.
Oțetul de cocos înregistrează un indice glicemic de 35. Cercetătorii spun că alimentele care au indicele glicemic sub 55 sunt mult mai ușor digerate și metabolizate de către organism.
Acest ingredient minune conține o concentrație mare de potasiu, care ajută la prevenirea dezvoltării bacteriilor responsabile cu apariția gripei sau răcelii. Mai mult decât atât, oțetul de cocos conține și o cantitate mare de Vitamina C, care susține metabolizarea și reducerea inflamațiilor.
Oamenii de știință cred că oțetul de cocos este un antiseptic natural și poate vindeca inclusiv rănile de la nivelul tegumentului.
Foto: shutterstock.com
Mihaela Tudor
Citește și:
Plantele care nu trebuie să-ți lipsească niciodată din casă! Fac minuni pentru sănătatea ta