Oreste Teodorescu: „Foamea și norocul m-au împins în brațele televiziunii”

Oreste Teodorescu nu și-a dorit dintotdeauna să devină om de televiziune, însă timpul i-a demonstrat că avea o altă menire. Jurnalistul a absolvit cursurile secției de regie de film, însă a prezentat mai multe emisiuni alături de colegul său, Mircea Badea, și a avut propriul proiect tv, „Codul lui Oreste'.

Scriitorul, actorul și omul de televiziune consideră că nu este o persoană perfecționistă, dar i-a plăcut mereu să fie obiectiv cu el însuși. Provine dintr-un mediu familial boem și deschis, total opus în epoca lui Ceaușescu. Mama sa, profesoară de literatură, iar tatăl lui – cineast, producător și director de casă de film – i-au insuflat pasiunea pentru a crea.

Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Boomerul și Milenialu’', cu Silviu Petcu și Alexandru Zob, Oreste a dezvăluit cum meseriile spontane pe care le-a avut l-au împins pe jurnalist să aleagă, de nevoie, calea televiziunii.

„Eu îmi doream foarte mult să fiu un om liber, să evadez (…) mi-a plăcut să am personalități multiple și mi-am dorit asta. Am plecat chitit pe zona de ficțiune, însă în ‘92 am terminat liceul, în ‘93 am intrat la facultate, imediat după revoluție era sărăcie, nu se mai făceau filme, începuse un război între marii regizori (…), adică nu se mai producea nimic. Și atunci, foamea și norocul m-au împins în brațele televiziunii, pentru că eu fiind student la Regie, pentru noi televiziunea era ceva nu vulgar, ci interzis. Era sub cultură, era ceva nasol (…) Nici acum nu pot să spun că-mi place foarte mult, dar nu m-am dus chitit în meseria asta. După ce am trecut prin foarte multe meserii, mai degrabă trupești, am cărat gresie, faianță, am vândut jaluzele, ciorapi de damă, gumă de mestecat, șampoane, am fost barman de noapte, bodyguard (…). Când mi-am dat seama că nu merge, că eu câștig mai puțin, am vrut să ajung la televiziune să pot să fac niște reportaje și de acolo am rămas', a povestit jurnalistul.

Poți urmări podcastul integral pe YouTube

– Articol în parteneriat cu HappyFishTV –

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete