Ora de religie este obligatorie în continuare. Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, încurajează profesorii de religie să le predea elevilor principiile morale

ora de religie este obligatorie

Participarea la ora de religie a creat controverse aprinse între părinți în ultimii ani. Procentul celor care consideră că disciplina religie este o pierdere de vreme pentru copii este aproape egal cu procentul celor care consideră că studiul religiei le este mai mult decât util celor mici. 

Începând din anul 2015, conform unei decizii a Curții Constituționale, studiul religiei nu mai este obligatoriu în școală, ci opțional. Până anul acesta, părinții care doreau ca micuții lor să studieze religia erau nevoiți ca, la începutul fiecărui an, să-i înscrie la curs. Începând cu 2019, obligativitatea înscrierii anuale dispare. Înscrierea la ora de religie a elevilor care vor să urmeze această disciplină se face o singură dată, pentru toata perioada de şcolarizare sau până la schimbarea opţiunii. Autorul acestei modificări este fostul ministru al Educației Valentin Popa.

Ora de religie este obligatorie în continuare

Într-un interviu pentru HotNews.ro, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, spune că, prin noua lege a educaţiei, nu va renunţa la ora de religie. Ministrul este de părere că prin ora de religie elevii ar trebui să dobândească principiile morale.

Cred că ora de religie trebuie să se centreze pe principiile morale pe care orice om trebuie să le aibă. Sunt atât de multe pilde, atât de frumoase, din care copiii învaţă că trebuie să-l tolerezi pe celălalt, că trebuie să fii bun, că trebuie să fii generos, că nu trebuie să-l ucizi pe cel de lângă tine ca ţie să-ţi fie bine, cum se întâmplă de foarte multe ori astăzi. Toate acestea ţin de ora de religie. Eu asta le cer profesorilor de la religie: să-i înarmeze pe aceşti copii cu aceste valori morale“, spune ministrul Educației.

Citeste si

Copiii sufocați cu prea multe cerințe de performanță vor ajunge adulți nefericiți

Pierderea virginității doare? Top 3 întrebări pe care tinerii și le pun despre sex

Empatia, metoda prin care poți crește un copil fericit. Care sunt regulile de bază pe care trebuie să le respecți?

Sursa foto: facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie