Ora de începere a cursurilor ar putea fi modificată. Acesta este principalul motiv

ora de incepere a cursurilor ar putea fi modificata

ora de incepere a cursurilor ar putea fi modificata

În prezent, majoritatea elevilor încep cursurile la ora 8 dimineața, însă specialiștii sunt de părere că aceasta nu este cea mai potrivită oră și că ar trebui modificată.

Noile studii realizate de mai mulți specialiști în medicina somnului din Statele Unite au scos la iveală faptul că elevii ar trebui să înceapă orele de curs după ora 8:30, acest lucru îmbunătățind capacitatea lor de învățare, ajutându-i să fie mai atenți la ore și mai sănătoși, potrivit digi24.ro.

Potrivit studiului, adolescenții cu vârsta cuprinsă între 13 și 18 ani ar trebui să doarmă între 8 și 10 ore pe noapte pentru a funcționa la capacitate maximă și pentru a da randament la școală. În realitate, elevii dorm mult mai puține ore, lucru care se întâmplă și din cauza faptul că sunt nevoiți să se trezească foarte devreme pentru a merge la școală.

Lipsa somnului atrage după sine rezultate proaste la învățătură, dar afectează și sănătatea elevilor aceștia fiind predispuși să dezvolte boli de inimă, depresie sau obezitate. Începerea cursurilor la o oră mai târzie îi ajută pe adolescenți să aibă mai multă energie pe parcursul zilei, să fie mai atenția la școală și să nu mai fie tentați să absenteze sau întârzie la cursuri.

În cazul elevilor care prezintă o stare de oboseală chiar și atunci când se odihnesc suficient, specialiștii în medicina somnului recomandă un consult de specialitate pentru a vedea dacă nu cumva există anumite tulburări de somn.

Chiar dacă studiile realizate de americani îi îndeamnă pe reprezentanții din domeniul învățământului să înceapă orele mai târziu, în România încă nu s-a discutat aplicarea unei astfel de măsuri, ora de începere a cursurilor fiind în continuare ora 8.

Foto: 123rf.com

Citește și:

De ce ar trebui evitate certurile în fața copiilor?

Vacanța în era digitală. Ce e cool pentru elevii de astăzi

Unde plecăm în week-end… cu copiii?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie