Operația cu laser la ochi

operatia cu laser la ochi

Nu ți-a plăcut niciodată să porți ochelari sau lentile de contact? Ia în considerare și operația cu laser pentru o vedere de 0.

operatia cu laser la ochi

Cristina Cojucar Toma, Managing Partner la Replica Vedetelor Events, a ales această variantă și este încântată de rezultat. „De 10 ani doream să fac o astfel de operație, însă nu aveam o miopie care să mă deranjeze atât de mult, încât să acționez.

Tata îmi spunea, în glumă, el având aceeași miopie ca a mea, adică -2, că dacă nu vezi detaliile, nu pierzi nimic: ‘Dacă stai să observi totul, nu faci decât să pierzi vremea și te întristezi, mai ales în România’ – era o glumă bună, dar avea dreptate, până când am constatat că am impedimente în a conduce mașina, mai ales noaptea, în a mă integra în locurile aglomerate unde trebuia să recunosc persoane la distanță.

Amânarea

Nu îmi plăcea ideea de a purta ochelari și nu am prea purtat, dependența de obiecte mă stresează, lentilele de contact nu le suportam, și atunci am decis, fără prea mult curaj, că trebuie să mă operez. Mi-am sunat o prietenă apropiată care mi l-a recomandat pe dr. Andrei Filip. Ajunsă la cabinet, am descoperit un medic cu zâmbetul pe buze, optimist, calm, care mi-a prescris un set de analize.

Pentru că mă aflam în perioada de alăptare, mi s-a recomandat să realizez operația după ce termin alăptatul. Timpul a trecut, am stat de vorbă și cu alte persoane care au făcut operația și, recunosc, reacțiile acestora m-au speriat. Se spune că în prima săptămână durerile sunt atât de mari, încât cu greu suporți lumina aprinsă.

Iar eu, cum sunt foarte sensibilă, m-am gândit că va apărea o tehnică fără riscuri și fără dureri, așa că am bătut în retragere din nou, vreo trei ani, timp în care puneam bani deoparte, lunar, pentru operație.

O vedere de vultur

Unii ar spune că este scumpă (n.r. Cristina a plătit 9.000 lei), eu spun că merită să plătești bine pentru servicii de înaltă calitate și tehnologie de ultimă oră. Din acest punct de vedere, cezariana și operația la ochi au fost două intervenții pe care am dorit și simțit să le fac la cel mai înalt nivel.

După două ore de analize fără durere, am avut un consult și o discuție cu medicul, în cadrul căruia mi-a explicat despre tehnica cea mai potrivită pentru mine, pentru că îmi era frică de durere și recuperarea vizuală era rapidă. Cu ajutorul acestei tehnici se realizează un flap (capac) cu margini verticale în cornee cu ajutorul femtolaserului, apoi corectarea dioptriilor cu laserul excimer și așezarea capacului la loc.

În ziua operației, am fost asigurată că totul va decurge bine, cu două condiții: să îl ascult pe medic și să nu mă mișc. Dificil, nu? În realitate, însă, în ciuda emoțiilor, am fost surprinsă să constant cât de cuminte am fost. Întinsă pe patul rotativ, mi-a fost aplicată o etichetă sterilă, apoi câte un clește care să îmi țină pleoapele deschise, și, cu ochiul în aparat, am văzut o lumină verde.

Medicul mi-a spus să nu mișc focalizarea privirii timp de 17 secunde pentru că laserul taie, iar dacă mișc nu este foarte grav, dar trebuie să oprim operația și să o reluăm peste câteva luni, când ochiul se vindecă. Aici am avut cele mai mari emoții, însă mi-am spus rugăciunea, m-am liniștit, nu am mișcat deloc.

La finalul intervenției, am primit cadou o gentuță cu elementele necesare pentru tratamentul de după operație, precum și ochelarii de protecție pentru noapte, ca să dorm liniștită. Când am ajuns acasă am simțit o usturime, așadar am închis ochii, am luat pastilele, însă nu am reușit să dorm, așa că am vorbit la telefon despre afaceri și am uitat de dureri.

Unii clienți știau că vorbesc cu ei de la birou, deci nu am putut să las să se înțeleagă altceva. Chiar dacă medicul mi-a zis că în 5 ore îmi voi reveni, acest lucru s-a întâmplat în trei ore!

Ce trebuie să știi

✱ Înainte de operație, informează-te din surse sigure despre condițiile în care se poate realiza o astfel de intervenție și despre riscurile la care te supui.

✱ Nu oricine poate beneficia de operație. În categoria persoanelor apte pentru o astfel de operație sunt persoanele peste 18 ani, cu o miopie stabilă de cel puțin un an.

✱ Costurile unei astfel de operații pornesc de la 2.500 lei/ochi, în funcție de tehnica recomandată.

Autor: Cătălina Ioancea
Foto: thinkstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate