„Opera on Ice” si „Raymonda” la Grand Cinema Digiplex

Raymonda
Duminica, 24 iunie, de la ora 17:45, balerinii de la faimosul Teatru Balshoi din Moscova vor da viata unei povesti de dragoste in „Raymonda”.
Pe muzica exotica a lui Alexander Glazunov, spectacolul a avut premiera absoluta in 1898, in St. Petersburg. Opera reediteaza lupta dintre bine si rau, prin prisma rivalitatii dintre cavalerul cruciat Jean de Brienne, iubitul Raymondei, si seicul sarazin Abderahman, concurenti la mâna tinerei. Frumoasa Raymonda, indragostita de De Brienne, plecat la razboi, incearca sa faca fata cu diplomatie avansurilor seicului.

Actiunea baletului construit din trei acte incepe in Ungaria, la castelul Contesei de Daurice, matusa Raymondei, unde este sarbatorita aniversarea fetei. In actul I, existenta personajelor povestii penduleaza intre vis si realitate, Raymonda având un vis premonitoriu din care afla intentiile seicului. Acesta doreste sa o ia de sotie impotriva vointei ei, iar actul II continua cu lupta celor doi rivali. Abderahman este ucis in duel de Jean, iar actul III se incheie cu ospatul nuptial al celor doi tineri indragostiti.

Opera On Ice
„Opera On Ice” reuneste o serie de capodopere ale muzicii clasice, pe ale caror acorduri danseaza mai multe personalitati din lumea patinajului.
Spectacolul programat pe 30 iunie, de la ora 15:00, include arii din 12 opere celebre: Don Giovanni, Aida, Carmen, Romeo si Juliet, Turandot, Tosca, La Traviata, Rigoletto, Nabucco, William Tell, L’Elisir d’Amore si Gianni Schicchi.

La succesul spectacolului din Arena di Verona contribuie si orchestra, formata din peste 200 de muzicieni. Printre artistii ghetii se numara Carolina Kostner, considerata cea mai buna patinatoare din lume, si campionii olimpici Stéphane Lambiel, Qing Pang si Jian Tong (Vancouver 2010), Tatiana Totmianina si Maxim Marinin (Torino 2006).

Iubitorii genului clasic vor beneficia la Grand Cinema Digiplex de un spatiu elegant, echipat cu tehnologii de ultima generatie in materie de proiectie si sunet, iar locatia este perfecta pentru vizionarea acestor spectacole.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri