4 portii
Este gata in 20 min.
330 calorii, 25 g grasimi per portie
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 2 dovlecei mari, taiati felii
- 8 oua mari
- 200 g rosii mici, taiate in doua
- 4 linguri smantana
- o mana frunze de busuioc, rupte
- 50 g cascaval, ras
Mod de preparare:
1 Intr-un vas neadeziv (cca 24 cm diametru), incinge uleiul si prajeste dovleceii la foc potrivit timp de 5-6 minute, pana se inmoaie. Scoate-i pe o farfurie si lasa-i deoparte.
2 Intr-un bol incapator, bate ouale si adauga dovleceii prajiti, rosiile si o parte din frunzele de busuioc. Presara sare si piper negru proaspat macinat.
3 Reincalzeste uleiul ramas in vas la foc potrivit si prajeste omleta la foc mic cca 8-10 minute, pana cand baza si marginile incep sa se coaguleze.
4 Ia vasul de pe foc, presara cascavalul si da vasul la cuptorul preincalzit; lasa timp de 5 minute, pana cand cascavalul se topeste si sfaraie. Presara busuiocul ramas si serveste omleta cu paine crocanta.
Pofta buna!
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro