Omagiul subtil și emoționant al Prințului Harry către „bunicul” Prințul Philip

Ducele de Sussex a transmis luni un omagiu încântător regretatului său bunic, Prințul Philip, iar cuvintele sale vin, cu siguranță, cu o semnificație specială.

În declarația sa, prințul Harry l-a rezumat cu ușurință pe Ducele de Edinburgh drept „stăpânul grătarului, legenda bătăii și obraznic până la sfârșit'.

El a încheiat mesajul mulțumindu-i „bunicului' său pentru „serviciul tău, dăruirea ta față de bunica și pentru că ai fost mereu tu însuți' și a spus că el și familia sa, soția Meghan Markle, fiul Archie și fiica lor nenăscută, vor avea întotdeauna un „un loc special pentru tine în inimile noastre'.

Dar acest mesaj de despărțire nu fost singurul. Cel care a atins cu adevărat inima tuturor a fost mesajul din limba latină care este și deviza Marinei Regale.

Harry, în vârstă de 36 de ani, a citat deviza Marinei Regale: „Per Mare, Per Terram', adică „Pe mare, pe uscat'.

Philip a fost căpitan general al Marinei Regale timp de 64 de ani, înainte de a se retrage în 2017, iar Harry l-a urmat, înainte de a renunța la titlurile regale anul trecut și de a se muta cu Meghan în America.

Ducele de Edinburgh, care a murit vineri la vârsta de 99 de ani, a crescut rapid în grade, câștigând promovare după promovare, unii crezând că ar fi putut deveni First Sea Lord, adică șeful profesionist al Marinei Regale.

Cu toate acestea, ducele a renunțat la rolul său activ în forțele navale pentru a-și îndeplini datoria de consort al reginei. În semn de recunoaștere a legăturii sale de lungă durată cu Marina Regală, în iunie 2011, regina i-a conferit ducelui titlul de Lord Înalt Amiral pentru a marca cei 90 de ani.

Între timp, prințul Harry era cunoscut pentru că avea o relație strânsă cu bunicul său și chiar și-a numit fiul Archie Harrison Mountbatten-Windsor după el. În 1947, prințul Philip al Greciei a fost naturalizat ca cetățean britanic și a devenit în schimb Philip Mountbatten în timp ce lucra ca locotenent în Marina Regală.

Numele de familie „Mountbatten-Windsor' a fost dat ulterior descendenților reginei și ai prințului Philip care nu sunt viitori suverani, motiv pentru care prințul Charles nu are acest nume de familie.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete